Sport

Boksački meč Fury-Wilder III uživo pratitite na sportskom programu…

Nakon što je nedavno je ukrajinski boksač Oleksandr Usyk pobjedio britanca Anthony Joshuu, u Londonu 25.09.2021.g., koji je Usyk slavio jednoglasnom odlukom sudaca (117-112, 116-112, 115-113), očekuje nas večeras nova boksačka poslastica koja se medijima naziva Jednom i zauvijek (Once And For All). Boksačka trilogija, koja se vodi između WBC -a i prvaka u teškoj kategoriji The Ringa, Tyson Fury (UK), i bivšeg WBC prvaka u teškoj kategoriji, Deontaya Wildera (SAD).

Ovo je treća borba između ova dva teškaša. Podsjećamo kako je prvoj borbi Fury završio dva puta na podu, a u drugoj borbi iznenadio Fury oborivši Wildera dva puta na pod – više u nastavku. Večeras slijedi završnica ove triologije.

Tyson Fury
Borba se održava Las Vegasu u Nevadi, SAD, na večer sa subote na nedjelju a gledatelji u Hrvatskoj, kako se procjenjuje, mogu očekivati početak borbe oko 4-5 sati u nedjelju jutro 10.10.2021.g. Borbu možete pogledati na sporskom programu Arena fight

Što su govore borci za ovaj treći meč?

Govoreći na tiskovnoj konferenciji prije borbe u srijedu, Fury je rekao: “Sve ove borbe za mene su potpuno iste. Imam nekog tipa koji mi pokušava udarcima odbiti glavu. Nije važno je li to Deontay Wilder ili tko god to bio. To mi zapravo nije važno, jer je to show Tyson Fury. Apsolutno sam ga uništio u revanšu. Nije niti pobijedio u nijednoj rundi. U ovoj trećoj borbi samo vidim mnogo više istog. Nadam se da si spremio knjigu s izgovorima, dosser!”

Slika sa vaganja Deonatay Wilder.

No, Wilder je uzvratio da nije požalio zbog svojih prijevara optužbi prema Furyju. “Ne žalim zbog toga i odlazim na grob vjerujući u ono u što vjerujem”, rekao je Wilder. “Zapravo znam stvari. Imam potvrdu, puno stvari je jasno. Mnogi ljudi mogu vjerovati u ono što žele. Svi smo ljudi. Vjerujemo u ono što želimo. Ali oči ne lažu. To me samo učinilo boljim kao čovjeka, kao borca, da razumijem i vidim određene stvari. Da znam stvari za činjenice. Postao sam još gladniji nego prije.”

Usporedba ova dva boksača?

Pošteno je reći da su Fury i Wilder dva potpuno različita borca. U godinama koje su prošle, Wilder je bio poznat po snazi ​​nokauta jednim udarcem, žestokim završetcima i silnom zakretnom momentu koji mu dolazi iz desne ruke.

Često su ga kritizirali zbog nedostatka tradicionalne boksačke tehnike, budući da se kasno u životu počeo baviti sportom, prije nego što je uspio osigurati olimpijsku brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. No, Wilderu je rijetko ikada bila potrebna boksačka tehnika da bi prošao kroz svoje borbe, hvalivši se s nevjerojatnih 41 nokauta iz svoje 44 borbe.

S druge strane, Fury se boksa od malih nogu, a poznat je po izvrsnom radu nogu, fintiranju, dvostrukim ubodima i kvocijentu inteligencije. Nadmudrio je sjajnog Wladimira Klička u njihovom okršaju za svjetski naslov još 2015. godine i nadmašio Wildera za duža razdoblja njihove prve borbe 2018., iako je završilo neriješeno.

Međutim, Fury ima veliki udarac, kao što je pokazao u svom revanšu s Wilderom, ali njegov boks mu omogućuje da postavi ofenzivnu stranu svoje igre.

Fury vs Wilder 3: Fight date, time, how to watch and more | Fox News
Slika sa tiskovne konferencije održane u ovu srijedu o čemu video ovdje.

Fury vs Wilder 1

Njihov prvi meč Fury vs Wilder 1 je održan Staples Center u Los Angeles još u prosincu 2018.g. kada se, dotada, neporaženi prvak braneći WBC naslov u teškoj kategoriji Deontay Wilder sastao sa isto tako neporaženim izazivačem i bivšim prvakom u teškoj kategoriji po WBA (Super)IBFWBOIBOThe Ring,  Tyson Fury-jem.

Prva borba je završila u sa neodučenim rezultatom: 115–111 za Wilder-a, 114–112 za Fury-ja (koji je pogrešno najavljen kao 114–110), i 113–113.

Najbolje trenutke iz prvog meča možete pogledati ovdje.

Fury vs Wilder 2

Kako je prva borba završila sa kontroverznim neodlučenim rezultatom (tzv.split draw), mnogi su bili stava da je Fury odradio svoje u prvoj borbi, budući da je dva puta završio na podu. Također su i kladioničarske procjene davale neznatnu prednost Wilder-u u drugoj borbi koja se odigrala u veljači 2020.g. u Las Vegasu.

Međutim, ovog puta je Fury dominirao oborivši Wildera dva puta na pod, prije nego je Wilderov kut bacio ručnik u sedmoj rundi i tako predao drugu borbu u korist Furyja.

Najbolje trenutke iz drugog obračuna možete pogledati ovdje.

Borba se održava Las Vegasu u Nevadi, SAD, na večer sa subote na nedjelju a gledatelji u Hrvatskoj, kako se procjenjuje, mogu očekivati početak borbe oko 4-5 sati u nedjelju jutro 10.10.2021.g. Borbu možete pogledati na sporskom programu Arena fight. Program počinje već od 3 sata ujutro.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button