VideoVjera

(Video) Preko 3000 muškaraca učinilo nešto veličanstveno! U zemlji koja je ustoličilia Isusa Krista kao kralja…

Predivne i neviđene scene dolaze s ulica poljskog grada Bydgoszcza, gdje se u nedjelju 6. studenog, na ulici skupilo više od 3000 ljudi, uglavnom muškaraca, iz cijele Poljske koji su pod duhovnim vodstvom biskupa Krzysztofa Włodarczyka i svećenika zajednice Marijinih ratnika vlč. Dominika Chmielewska povjerili svoj život Mariji za duhovni rat, obranu i zagovor poljskog naroda, donosi dnevno hr

Velikom većinom muškarci, podijeljeni u šesnaest grupa od oko 200 ljudi, prošetali su, ČVRSTO DRŽEĆI KRUNICU u svojim rukama od Stare tržnice do crkve sv. Vincenta Paulskog.

– Želio bih da krenemo u tišini koja je toliko potrebna da čujemo Božji glas. Boga koji nas želi povesti da nađemo svoju muškost u srcu, u odnosu s Njim, da nas privede našim ženama, djeci, kako bismo svim srcem mogli graditi Božje Kraljevstvo u svojim domovima – obratio se okupljenim muškarcima vlč. Chmielewski. I dodao da je Isus jedini model muškosti. – Želimo proučavati i oponašati životni stil Isusa Krista, to je najveća avantura našeg života, najveća radost i privilegija. Zato Ti se predajemo, Marijo, da pripadamo tebi, da nas oblikuješ na sliku svoga Sina, rekao je.

Preko 3000 muškaraca učinilo nešto veličanstveno! U zemlji koja je ustoličilia Isusa Krista kao kralja... 
www.crodex.net
foto: Anna Kopeć/katolicka-bydgoszcz-pl

Biskup Krzysztof Włodarczyk pred okupljenima je molio – Marijo vodi nas Isusu, Radosnoj vijesti, Onome koji je za nas pobjednik: pobijedio je grijeh, smrt, Sotonu – ništa mu nije nemoguće – molio je.

– Djevice moleći se, učiš nas da savijemo koljena pred Gospodinom i Spasiteljem, učiš nas iznova držati krunicu, oružje za borbu protiv zla, sotone i grijeha; oružje koje nam pomaže da pobijedimo iznutra, duhovno. To oružje daješ nam iznova danas, da molimo za osobno obraćenje srca, da u potpunosti pripadamo Isusu kao Gospodinu i Spasitelju, da kroz Tvoje ruke pozivamo na obraćenje sve naše sestre i braću koje znamo i ne znamo, rekao je.

Također je zahvalio na prisutnosti muškaraca u molitvi. – Hvala vam za svjedočanstvo, za vaše jedinstvo u molitvi krunice, što ste danas svjedoci moći moljenja krunice, svjedoci dubokog povjerenja u Marijin zagovor. Po ovom svjedočanstvu trebamo rađati nove kršćane, posebno među onim sestrama i braćom koji su kršteni, ali su negdje na periferiji, izgubljeni, buntovni. Pomozi nam da im budemo svjedoci, u pouzdanoj molitvi i hrabrosti da kažemo tko je naš Gospodin, da svjedočimo, ne da poučavamo, ne moraliziramo, nego dijelimo ono što nam je Krist Gospodin učinio”, molio je.

foto: Anna Kopeć

Podsjetimo, Poljaci su izvanredan narod potpuno posvećen Isusu i Mariji a 2016. godine oni su sa više od 100 tisuća ljudi u Krakowu, zajedno s predsjednikom Poljske, Andrzejom Dudeom i poljskim biskupima ustoličili Isusa Krista kao kralja Poljske.

Naime, prilikom 1050. godišnjice početka pokrštavanja Poljske, u Krakovu je svečanom svetom misom Isus Krist je ‘ustoličen’ za kralja i tom je prilikom Isusu Kristu predana sva vlast nad zemljom i narodom Poljske uz obećanje Poljaka koji će zemlju uz podrediti Isusovim zakonima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button