Svijet

Katolička škola uvela mjere segregacije učenika prema procijepljenosti

Elitna katolička škola u Bostonu se odnosi prema necijepljenim učenicima kao “potencijalno biološki opasnima”, izolirajući ih od cijepljenih učenika za vrijeme ručka iza plastičnih barijera i zabranjujući im sudjelovanje u sportu.

Skupina roditelja i bivših studenata pozvala je vrhunsku katoličku pripremnu školu u Bostonu da prestane tretirati necijepljene učenike kao “potencijalne biološke teroriste” tako što ih izolira od cijepljenih učenika, u vrijeme ručka, iza plastičnih barijera i zabranjuje im sudjelovanje u sportu.

Mjere protiv COVID-19 u srednjoj školi Boston Collegea nadilaze mjere drugih katoličkih škola u nadbiskupiji Boston i javnih škola u državi. Politika koju škola vodi za vrijeme ručka također je u suprotnosti sa smjernicama američkih centara za bolesti i prevenciju (CDC), koje se ne slažu sa tim da škole odvajaju učenike na temelju njihovog statusa cijepljenja.

No, škola koju vodi isusovac, isključivo muška, jedna od najboljih akademskih i atletskih škola u državi, kaže da su mjere potrebne kako bi se osiguralo da učenici i dalje mogu osobno pohađati nastavu.

Oko 98% od 1430 učenika od 7. do 12. razreda škole je cijepljeno, rekla je Colleen Carter, potpredsjednica škole za odnose sa javnošću, što znači da je samo oko dvadesetak učenika necijepljeno.

Carter je za CNA rekala da su prozirne pregrade od pleksiglasa tijekom ručka namijenjene “kako bi svi – bez obzira na status cijepljenja – bili što sigurniji”.

Necijepljeni učenici koji krše pravila mogli bi biti poslani kući i podvrgnuti sastanku s roditeljima i školskim službenikom.

Politika kaže da su pravila u skladu s isusovačkim vrijednostima “odnosa i brige”, dodajući da učenici i odrasli rade najbolje kada su “cijenjeni, zbrinuti i poštovani”.

Ali ne vide svi roditelji to tako!

Dvadesetak roditelja i bivših studenata potpisalo je peticiju u listopadu pozivajući upravni odbor škole da ukine tu politiku, tvrdeći da se “socijalno-emocionalne, fizičke i intelektualne potrebe necijepljenih učenika u BC High-u u potpunosti negiraju i zanemaruju”.

“Smatramo da je kratkovidno i štetno za razvoj stvarati školsko okruženje u kojem učenici smatraju kolege iz razreda potencijalno biološki opasnima i gdje se nastavnici i osoblje ohrabruju da otvoreno izdvajaju dječake u službi ovih pretjeranih mjera razdvajanja”, navodi se u peticiji. .

Osim što su odvojeni od svojih cijepljenih vršnjaka u vrijeme ručka, necijepljenim učenicima je zabranjeno sudjelovanje u bilo kakvim zajedničkim nastavnim aktivnostima, što uključuje sport.

U peticiji se navodi da je odvajanje ručka i uskraćivanje necijepljenim učenicima mogućnosti sudjelovanja u atletici i izvannastavnim aktivnostima “praksa bez znanstvenog opravdanja”, te da je politika škole u suprotnosti sa smjernicama Nacionalnog katoličkog bioetičkog centra (NCBC), čiji je jedan od direktora kardinal Sean Patrick O’Malley iz Bostona.

Roditelji zaključuju ovu peticiju sa nadom i molitvom da se BC High ne pridruži onima u povijesti koji su djelovali na moralno prijekorne načine pod krinkom kreposti i u ime javnog dobra.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button