Ljepota i zdravljeSvijet

Iznenađenje? Što više doza Pfizerovog cjepiva to je situacija gora!

U Izraelu bilježe ogroman broj zaraženih omikron varijantom koronavirusa, mada je ova zemlja trećom i čak četvrtom dozom Pfizerovog cjepiva procijepila značajni dio populacije. Zaraza je u Izraelu na daleko višoj razini nego što je prosjek u EU ili u Sjedinjenim Državama. Mnogi se pitaju ima li to veze upravo sa visokom procijepljenošću.

Četvrta doza nije jamstvo zaustavljanja zaraze

U omikron valu Izrael je u jednom danu prebrojao 10.968 slučajeva na milijun stanovnika, što je 4 puta više od vrhunca omikron vala u EU ili 5,5 puta više u odnosu na najveći zabilježeni broj u Sjedinjenim Državama. Ovi podaci pokazuju da treća i četvrta doza nisu jamstvo zaustavljanja širenja zaraze.

Što se tiče broja smrti u Izraelu, očigledno je da su još u snažnom trendu rasta te su već po dnevnom broju mrtvih pretekli EU i Sjedinjene Države.

200.000 testova

Sredinom ovog tjedna, prema pisanju Jerusalem Posta, napravljeno je više od 200 tisuća testova, a čak ih je 29 posto bilo pozitivno. Najpoznatije klinike popunjene su između 90 i 108 posto. U izolaciji je više od 6100 liječnika i sestara. U bolnicama nikada nije bilo više pacijenata. Od blizu 6000 hospitaliziranih, čak ih je 47 posto u kritičnom stanju, prenosi Jutarnji list.

Iznenađenje? Što više doza Pfizerovog cjepiva to je situacija gora!
crodex.net
Grafikon pokazuje zastrašujuću eksploziju slučajeva u Izraelu u odnosu na EU, Sjedinjene Države i Hrvatsku

Izvor: crodex.net / narod.hr / jutarnji.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button