Domovina

Gotovo je! Ministar Beroš proglasio kraj pandemije?

Učinak gotovo svih tih ‘mjera’ bio zanemariv i da nisu imale značajan utjecaj na broj umrlih od COVID-19. Više-manje svi smo se zarazili

U tiskanom izdanju “Narodnih novina” de facto, ali nekako tiho, “ispod radara”, objavljen kraj pandemije.

Ministar zdravstva Vili Beroš je u dokumentu potpisanom 19. svibnja oglasio:

Na temelju članka 47. stavka 2. točke 6. i 12. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine«, br. 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20 i 143/21), na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ministar zdravstva donosi

ODLUKU

O PRESTANKU VAŽENJA ODLUKE O POSEBNIM SIGURNOSNIM MJERAMA U ZDRAVSTVENOM SUSTAVU I SUSTAVU SOCIJALNE SKRBI RADI ZAŠTITE PUČANSTVA OD ZARAZE I PRIJENOSA TE SUZBIJANJA BOLESTI COVID-19

Radi bitno izmijenjenih okolnosti prestaje važiti Odluka o posebnim sigurnosnim mjerama u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi radi zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa te suzbijanja bolesti COVID-19 (“Narodne novine”, broj 44/22).

Ova Odluka stupa na snagu prvoga dana od dana objave u “Narodnim novinama”.

DR. LAUC: NE PONOVILE SE NIKAD VIŠE

Snimka zaslona

Na ovu ČINJENICU skrenuo je pozornost dr. Gordan Lauc u objavi na Facebooku prije dva sata, te uz to dodao:

“Mislim da su upravo tiho pale i zadnje ‘mjere’. Sad još samo da se potrudimo da se nikada više ne ponove… Ovo je službena objava u “Narodnim novinama”. To je konačna stvar i nije u pitanju je li to istina, ili nije. Sve mjere u zdravstvenom sustavu i socijali su ovom odlukom stavljene izvan snage od sutra ujutro (objava je bila danas) i ako netko na njima inzistira, onda krši zakon.”

Upitali smo ga i za poseban komentar. Evo što je odgovorio:

“Istraživanja provedena u ljeto 2020. godine predvidjela su da će različite nametnute ‘mjere’ imati vrlo mali utjecaj na širenje virusa. Nažalost, kako bi pokazali ‘da nešto rade’, brojne vlade su svojim građanima nametali različite zabrane i ograničenja.

Kada pogledamo unazad vidimo da je učinak gotovo svih tih ‘mjera’ bio zanemariv i da nisu imale značajan utjecaj na broj umrlih od COVID-19. Više-manje svi smo se zarazili, a broj umrlih u nekoj zemlji prvenstveno je bio određen bogatstvom zemlje i kvalitetom zdravstvenog sustava.

S druge strane, ‘mjere’ su nažalost prouzrokovale značajnu štetu u brojnim područjima i zemlje poput Švedske koje su imale blaže ‘mjere’ su prošle puno bolje od onih sa strožim mjerama.

Iznimno mi je drago što je Hrvatska Vlada tu bila vrlo razumna i manje nas je maltretirala ‘mjerama’ od gotovo svjh drugih zemalja u EU.

Nadam se da je objavljena odluka ministra zdravstva o ukidanju svih preostalih mjera u sustavu zdravstva i socijalne skrbi konačan rastanak od ‘mjera’ i da više nitko nikada neće ovako skupe i štetne eksperimente provoditi nad čitavim državama.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
slobodnadalmacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button