Sport

Filmska priča na Kutiji šibica: U čast Keti trofej ide u Mostar

Osvajač turnira Kutije šibica je ekipa Krešimir Keta Bandić pobijedivši u finalu ekipu Poliklinike Milojević nakon raspucavanja. Prvi put uopće družina iz Mostara izborila je ovakav uspjeh.

Istu uglavnom čine igrači iz Mostara i okolice, no protiv poliklinike Milojević su u finalu imali i dvojicu igrača njemačkog futsal prvaka Weilimdorfa.

Iza njihovog imena, pak, stoji jedna tragična priča. Krešimir Keta Bandić preminuo je u ožujku 2019. godine sa svega 23 godine od posljedica srčanog udara. I to dok je bio kod prijatelja.

Bio je golman Širokog Brijega, ponikao u mostarskom Zrinjskom i njegova iznenadna smrt šokirala je sve. Krešimirova sestra, pak, uskočila je mostarskoj družini i ponudila im smještaj u Zagrebu za vrijeme turnira. Inače, na ostale turnire putuju na svaku utakmicu, sada su, srećom, nekako mogli drugačije i isplatilo se.

Premije? Nemaju, sve troškove plaćaju sami.

“Nek te gore čuvaju nebesa plava, a dolje čuvamo te mi od zaborava”, pjeva Josip Bilać u pjesmi posvećenoj Krešimiru Bandiću. Njegovi prijatelji čuvaju uspomenu na njega na najbolji mogući način. Najprije su osvojili ‘Božićni turnir’ u Mostaru, a sada i veliku ‘Kutije šibica’, njenog jubilarnog 50. izdanja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
https://www.hercegovina.info/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button