Izbor uredništva

Sumrak pameti, sumrak civilizacije. Kuda ideš Europo?

Marija Selak Raspudić se osvrnula u svojoj objavi na Facebooku na ”Izvješće o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima u EU”, koje je predložio hrvatski europarlamentarac Predrag Matić a koju je izglasao Europski parlament. Objavu prenosimo u cijelosti:

”Osim stavljanja priziva savjesti u negativan kontekst, jedan od razloga zbog kojih sam smatrala da treba provesti i širu javnu raspravu u najvažnijoj instituciji u zemlji, Hrvatskom saboru, što su unisono odbili i predstavnici HDZ-a, SDP-a i Možemo! na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova, o Matićevu izvješću su i sljedeći pasusi o kojima nije bilo ni riječi u domaćim medijima. Što vi mislite o definiciji pojma neplodnosti i mislite li da službeni naslov izvješća „Izvješće o stanju u pogledu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU-u u kontekstu zdravlja žena“ točno oslikava o čemu je u navedenom izvješću riječ?Također, za one koje zanima cjelovita istina izvan njezinog selektivnog prikaza kakav je ponudio Faktograf (https://bit.ly/3j6W6FT), najproblematičnije dijelove koji spominju priziv savjesti može pronaći u obrazloženju Rezolucije gdje se eksplicitno navodi: „kako bi se ostvario napredak, to bi pitanje trebalo rješavati kao uskraćivanje liječničke skrbi, a ne kao takozvani prigovor savjesti.“Cjelovit tekst Rezolucije, koji svima preporučujem da pročitaju kako bi o njoj mogli argumentirano razgovarati, dostupan je na hrvatskom jeziku ovdje.

Sumrak pameti, sumrak civilizacije?

Svako (ne)djelo započinje redefiniranjem pojmova i definicija, toliko neprirodno izokrenutih da ih razuman čovjek prvo gleda u nevjerici kao ideju lišenu svake logike.Poslije, naravno, gleda kako mase ne razumiju u čemu je uopće problem, sliježu ramenima i sve prihvaćaju. Naposljetku stiže sve u obliku dokumenta, rezolucije, deklaracije, zakona, pravilnika….Nažalost ne možemo biti iznenađeni ovakvim ishodom. ”Gender agenda” je u velikoj ofanzivi a Zapadna civilizacija srlja u vlastitu propast. Glasovi razuma se ušutkuju i bit će još gore. Svi koji drugačije misle mogu očekivati da budu isključeni. Žalosno je da iz povijesti 20.stoljeca svijet ništa nije naučio. Sumrak pameti, sumrak civilizacije.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button