Magazin

DENZEL WASHINGTON (68) “Hoće li mi sve što radim… pomoći u posljednjem danu moga života?”

Oscarom nagrađen glumac Denzel Washington otvoreno je govorio o duhovnom vidu svoje kršćanske vjere i istaknuo važnost “sidra” u kulturi koja se stalno mijenja.

Dok se krajem prošle godine pripremala premijera novog filma “Macbeth”, u detaljnom intervjuu za New York Times Denzel i njegove kolege iz filma govorili su o njegovoj kršćanskoj vjeri, prenosi hkm.hr.

Slavni glumac, koji je sebe opisao kao “čovjeka koji se boji Boga’, u intervjuu je govorio o Bogu, Bibliji i nebu, a otkrio je i da je svojoj pokojnoj majci dao obećanje da će “poštovati nju i Boga”. “Ono što radim, što stvaram, što sam napravio – sve to – hoće li mi to pomoći u posljednjem danu moga života? Koga sam učinio boljim?!”, rekao je Washington za NYT.

Ovo je duhovni rat. Ne gledam na to iz zemaljske perspektive. Ako nemate čvrsto duhovno sidro, vjetar će vas lako raznijeti i odvesti vas u depresiju.

Oscarom nagrađeni glumac tada je požalio, kako je rekao, društvo koje je opsjednuto sobom: “Neprijatelj je u meni, u nama. Biblija kaže da ćemo u posljednjim danima – ja ne znam jesu li ovo posljednji dani i to mi nije dano znati – biti zaljubljenici u sebe. Fotografija broj jedan danas je selfie: ‘Ja na prosvjedu.’ ‘Ja s vatrom.’ ‘Slijedi mene.’ ‘Slušaj mene.’ Živimo u vremenu u kojem su ljudi spremni učiniti sve da budu praćeni.

Kakav je dugoročni ili kratkoročni učinak previše informacija? Dolaze prebrzo i očito se njima može manipulirati na bezbroj načina. A ljude se vodi kao ovce na klanje.

Glumac je s čitateljima podijelio i svoje viđenje neba, objasnivši da će “postojati dva reda, dug i kratak, a ja ću učiniti sve da budem u kratkom redu.” Rođeni Njujorčanin potaknuo je na kraju sugovornicu, kolumnisticu The Timesa Maureen Dowd, na čitanje Biblije. Predložio joj je da počne s Novim zavjetom, “jer je Stari zavjet teži”.

A na konferenciji kršćanskih muškaraca na Floridi u rujnu 2021. Denzel je otkrio: “S punih 66 godina, nakon što sam upravo pokopao svoju majku, obećao sam i njoj i Bogu ne samo da ću činiti dobro na pravi način, već da ću odati počast njoj i svome ocu načinom na koji živim svoj život i ostatak mojih dana na ovoj zemlji. Ovdje sam da služim, pomažem i pružam”, rekao je Denzel Washington na spomenutoj konferenciji.

Denzel,
Denzel Hayes Washington Jr., američki filmski glumac, redatelj i producent. U dugogodišnjoj filmskoj karijeri postigao je gotovo sve. Rođen je 28. prosinca 1954.,u  Mount Vernon, New York, SAD / Visina: 1,85 m / Supruga: Pauletta Washington (vj. 1983.) s kojom ima četvoro djece.
Nagrade: Oscar za najboljeg glavnog glumca za ulogu u filmu iz 2001.g. Dan Obuke

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hkm.hrchristianpost.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button