DomovinaVijesti

Izborni zakon (Hrvati u BiH): GLED’O SAM TI ONO…. NE MOŽE!

Donosimo u nastavku satirični ali detaljni video komentar Hrvatske Republikanske Stranke iz BiH (HRS) u trajanju od 2min 48 sec, o probijanju svih mogućih i zadnjih definiranih rokova postavljenih od HDZ-a BiH, za izmjenu izbornog zakona koji je neophodan da Hrvati u BiH mogu birati sami sebi svoje predstavnike (osim lokalne razine vlasti), a ne da im ih biraju Bošnjaci/Muslimani, kako to već rade – godinama (i nikom ništa).

Naime, HDZ-ovi “partneri” SDA BiH su još prije godinu dana postigli sporazum koji je imao zadnji definirani rok 30.06.2021.g. – koji je ponovno – probijen… Nadalje, zadnje izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića nisu ohrabrujuće i u zadnjoj izjavi za N1 navodi: “Morati će odustati od toga. Ako želi dobiti, kako kažu legitimne predstavnike, morati će osloboditi stvari sa funkcioniranjem parlamentarne demokracije. Strana koju predstavlja gospodin Čović mora biti spremna dobiti izmjene Ustava. Ako nije zadovoljan sa Ustavom, treba biti spreman nešto dati”, zaključio je je Izetbegović.

Nakon ovog komentara i video uratka ostaje opravdana sumnja da možda HDZ-u BiH odgovara ovakvo stanje, a da je sva priča mazanje očiju javnosti (svom narodu), jer, u načelu, a što potvrđuju i izbori zadnjih 20.g., trenutne okolnosti HDZ-u BiH osiguravaju i dalje mjesto “stožerne stranke Hrvata u BiH”, a narod – preko granice, o čemu smo pisali ranije.

Zadnjih pet godina nestalo 60 tisuća Hrvata iz BiH, pola Mostara, ili dva Široka Brijega.

HRS: Nakon isteka mjeseca lipnja, koji je “konačna crvena linija za izmjene izbornog zakona ispod koje nećemo ići”, ne preostaje nam ništa drugo, nego okrenuti na satiru! Gled’o sam ti ono…ne može!

HRS (Hrvatska Republikanska Stranka) sebe opisuju kako slijedi:

Novi, mladi ljudi, bez okova komunističkog mentaliteta, s iskrenom namjerom za bolje sutra!

Primarni fokus HRS je rješenje ustavno pravnog statusa Hrvata u BiH.Čvrsto opredijeljeni za BiH, ali za BiH uređenu na konsocijacijskim i federalističkim načelima, za BiH po mjeri sva tri njena konstitutivna naroda i svih njenih građana, gdje bi se hrvatsko pitanje riješilo kroz administrativno teritorijalnu jedinicu sa relativnom hrvatskom većinom.

Prema planu i programu HRS BiH traži se preustroj FBiH, kako slijedi: U Federaciji BiH se formiraju 3 Distrikta (u kojima je miješano hrvatsko-bošnjačko stanovništvo) koji bi bili zajedničko suvlasništvo (kondominij) Županije PHB i Kantona BPK.: 1. Distrikt Travnik 2. Distrikt Uskoplje-Gornji Vakuf 3. Distrikt Mostar

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button