Ostali sportoviSvijet

Novak Đoković odbio otkriti je li cijepljen: “Razočaran sam u društvo, ne mogu vjerovati na što smo spali”

Nakon što je prvi igrač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković odbio otkriti je li cijepljen, premijer države Victorije Danijel Andrews na brifingu novinara obratio se javnosi sljedećim riječima: “Mislim da necijepljeni tenisači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a kad bi je i dobili, vjerojatno bi morali biti nekoliko tjedana u karanteni”.

Necijepljeni tenisači vjerojatno neće moći dobiti vizu kako bi otputovali u Australiju na Australian Open, upozorio je u utorak dužnosnik australske vlade, donosi dnevnik.ba.

Novak Đoković odbio otkriti je li cijepljen

Novak Đoković odbio otkriti je li cijepljen: "Razočaran sam u društvo, ne mogu vjerovati na što smo spali"
www.crodex.net

PRATIM SITUACIJU oko Australije i koliko sam shvatio konačna odluka znat će se za dva tjedna, znači početkom studenog. Ne vjerujem da će se nešto mnogo promijeniti u odnosu na ono što već znamo. Kao što je to bio slučaj i ove godine, bit će dosta restrikcija. Ono što sam čuo od svojeg menadžera, koji je u direktnom kontaktu s ljudima iz Saveza Australije, je da oni pokušavaju poboljšati uvjete za sve, i za cijepljene i necijepljene”, rekao je Đoković u intervjuu za Blic.

“Ne znam hoću li ići tamo, ne znam što se događa. Situacija uopće nije dobra. Ako profesionalnog sportaša stavite u karantenu, da ne može izaći iz sobe… On neće moći igrati na uobičajenom nivou, a i povećava se rizik od ozljeda. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melbourne. Strašno je što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih.

Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude. Puno je nejasnoća tu. Neću otkriti jesam li se cijepio. To je privatna stvar i neprimjereno pitanje. Previše ljudi sebi dopuštaju slobodu danas i da osuđuju ljude. Što god da odgovoriš, oni će to zloupotrijebiti.

Mediji šire strah i paniku, a ja u tome neću sudjelovati. Osjećam da su svi neprijateljski nastrojeni i ne želim im davati povod da pišu neke stvari o meni. Naravno da želim ići u Australiju, to je moj najuspješniji Grand Slam, ali ne znam hoću li ići.”

Grand Slam se održava u Melbourneu u australskoj državi Victoriji koja je uvela obvezu cijepljenja za sve profesionalne sportaše, no vlasti nisu pojasnile kakav će se režim odnositi na sportaše koji dolaze iz inozemstva.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button