RukometSport

Hrvoje Horvat objavio konačan popis igrača za Europsko prvenstvo

Kao što je i najavio, izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je konačni popis igrača za Europsko prvensto u Mađarskoj i Slovačkoj koje se igra od 13. – 30. siječnja 2022. godine, odnosno za završne pripreme, uključujući i Croatia Cup u Osijeku.

Na popisu se nalazi 18 igrača. Uz tri vratara, po dva krila i tri kružna napadača, tu je i osam vanjskih igrača.

Nakon završnih priprema u Osijeku koje počinju na Novu godinu i traju do 11. siječnja, izbornik će odlučiti kojih 16 igrača će prijaviti za prvi krug natjecanja. Na listi pričuva nalazi se još pet rukometaša koji mogu biti pozvani naknadno ukaže li se za to potreba. Svi oni nastavljaju s treninzima u svojim klubovima, a izborniku su potvrdili svoju spremnost da uskoče u svakom trenutku ukoliko dođe do ozljede ili bolesti nekog igrača tijekom završnih priprema ili samog Europskog prvenstva.

Nakon dugo vremena u ekipi neće biti Igora Karačića, Manuela Štrleka a ni Marina Marića koji je sigurno jedan od najboljih pivotmena koje Hrvatska ima. Ako Hrvatska ne ostvari očekivani rezultat na europskom prvenstvu, sasvim sigurno će biti dosta kritika prema izborniku zbog nepozivanja navedenih igrača koji su u prethodnom periodu bili nositelji Hrvatske reprezentacije.

Hrvatska će do početka Europskog prvenstva uz treninge u Osijeku odigrati dva susreta u okviru Croatia Cupa. 6. siječnja u 16:45h igrat će protiv Bosne i Hercegovine, a dva dana kasnije 8. siječnja u istom terminu s Rusijom. Obje te zemlje sudionice su europske smotre u Mađarskoj i Slovačkoj.

Evo konačnog popisa za Europsko prvenstvo 2022. godine:

Ivan Pešić, Mate Šunjić, Matej Mandić, David Mandić, Lovro Mihić, Ivan Čupić, Filip Glavaš, Leon Šušnja, Marin Sipić, Nikola Grahovac, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Halil Jaganjac, Zvonimir Srna, Marko Mamić, Ante Gadža, Ivan Martinović, Luka Šebetić

Pričuvni igrači:

Marin Šego, Marino Marić, Igor Karačić, Šime Ivić, Tin Lučin

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Svijet Rukometa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button