Uncategorized

Hrvati u BiH (HRS): Ne dozvoljavamo gaženje dostojanstva hrvatskog naroda

Danas je na izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije predložena lista za dva potpredsjednika i predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

PREDLOŽENI KANDIDAT ZA POTPREDSJEDNIKA FEDERACIJE BIH JE REFIK LENDO.

Slika: NE POSTOJI IZVJEŠĆE O ZLOČINIMA NAD HRVATIMA SREDIŠNJE BOSNE, A DA SE U NJEMU NE SPOMINJE IME REFIKA LENDE, stoji u priopćenju HRS-a / Foto: snimka zaslona

Nakon rata, dok je bio u zakonodavnoj vlasti, ali posebice na izvršnim funkcijama, protivio se svemu što ima prefiks hrvatskog. Kao načelnik općine Novi Travnik odbio je potpisivati dokumente na hrvatskom jeziku te je zabranjivao obilježja hrvatskog naroda.

Navedenim predloženim kandidatom, SDA je poslala poruku kako ne mari za budućnost Bosne i Hercegovine, da želi ostati u prošlosti, ali i da su Hrvati gosti u Bosni i Hercegovini kakvom je oni vide.

❗️❗️JEDINO ŠTO JE SRAMOTNIJE OD NAVEDENE KANDIDATURE JE PODRŠKA STRANAKA HNS-A ( HDZ BIH, HDZ 1990, HSS) ISTOJ. NE SAMO DA JE OVO PRST U OKO SVIM ŽRTVAMA RATA VEĆ I SOL NA RANU SVIM OBITELJIMA ŽRTAVA.❗️❗️

Bez obzira na to što su se navedeni kandidati mogli predložiti i bez podrške stranaka HNS-a, čime bi se poslala znakovita poruka kako se dostojanstvo Hrvata ne može gaziti, sramotnim glasanjem učinjeno je upravo suprotno.

HRS je jedini u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije bio protiv imenovanja kandidata novog vodstva Federacije zbog predloženog kandidata. Ne postoje okolnosti, niti opravdanje da bi HRS gazio dostojanstvo Hrvata, a pogotovo ostavštine Domovinskog rata i naših branitelja, navodi se u priopćenju HRS-a.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button