Povijest

Da se ne zaboravi: Ratni zločini tzv. Armije BiH nad Hrvatima u Domovinskom ratu

Hrvatska, a pogotovo svjetska javnost, vrlo malo zna o brojnim ratnim zločinima koje su pripadnici tzv.Armije RBiH počinili nad civilima, ženama, starcima, djecom kao i zarobljenim vojnicima HVO-a. Još se manje zna za brojne logore koje su imali Bošnjaci za Hrvate. Prema službenim podacima, 14.450 Hrvata je prošlo kroz logore Armije BiH. Preko 10.000 logoraša su bili civili, dok je Armija BiH u logorima imala oko 4.000 pripadnika HVO-a. Jedni od najgorih od svih bili su logor za Hrvate u Muzeju u Jablanici i logor Stadion u Bugojnu, a među ostalim od 331 logora, koliko ih je ukupno imala tzv. Armija RBiH tijekom rata u BiH, poznatiji su: Muzej u Jablanici – logor Armije BiH kroz koji je prošlo 800 Hrvata,Silos u Tarčinu – logor Armije BiH koji je postojao preko četiri godine,Športska dvorana Konjic – logor Armije BiH u kojem su Hrvati redovno zlostavljani,Četvrta osnovna škola Mostar – logor Armije BiH iz kojeg se strahote još prepričavaju,Stadion Iskra Bugojno – logor Armije BiH gdje su Hrvati ubijani,Muzička škola Zenica – logor gdje su Hrvati ubijani,KP dom Zenica – logor Armije BiH gdje su mnogi bili zlostavljani i ubijani,Stara tvrđava Travnik – Armija BiH je ovu lokaciju pretvorila u logor za Hrvate srednje Bosne,Mehurići Travnik – lokacija na kojoj je bila smještena baza mudžahedina i logor za Hrvate,Motel na Rostovu – kao i u Travniku, mjesto koje je bilo baza mudžahedina i logor za Hrvate,Gimnazija Bugojno – oni koji su upravljali ovim logorom danas rade u školi kao profesori….

Hrvati su u logorima Armije BiH prošli užasne torture.

I uz sve ove dokaze i činjenice, domaće pravosuđe i dalje sudjeluje u procesu lažiranja povijesnih činjenica i navodi kako Armija BiH nije imala logore nego sabirne centre.

Tužiteljstvo BiH je 2013. logore Armije BiH preimenovalo u sabirne centre. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini nema nacionalno tužiteljstvo, ni javnu instituciju koja je u mogućnosti detaljno istraživati zločine počinjene nad hrvatskim narodom u BiH, i sve ove godine hrvatski narod u BiH je izložen podmetanju i stigmatizaciji upravo zahvaljujući prikrivanju zločina nad hrvatskim narodom koje je počinila tzv.Armija BiH, uz konstantnu zlouporabu javnih servisa koji su u funkciji bošnjačke politike. To je jedan od razloga zbog čega Bošnjaci povlače vitalni nacionalni interes kada Hrvati s pravom traže slobodu medija i pravo hrvatskog naroda na medije na svom jeziku. Kao i medijsko i političko preuveličavanje ratnih zločina koje je počinilo Hrvatsko vijeće obrane, što je dovelo do toga da se hrvatskom narodu u BiH osmisli ”udruženi zločinački pothvat”, pokuša prikačiti pridjev „zločinački“, čime bi se hrvatski narod odveo u ambis političkog nestanka u Bosni i Hercegovine.

Sve o ratnim zločinima i logorima tzv. Armije BiH za Hrvate studiozno je opisao u svojoj knjizi i general Slobodan Praljak.

Navedeno možete pronaći na web stranici:

https://www.slobodanpraljak.com/

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button