Domovina

Slučaj “partizansko” groblje, Mostar: Prati interes!

U Mostaru je ovaj tjedan devastirano tzv.„partizansko“ groblje, koje je otvoreno 1965., služi kao promotivna pozornica politikama koje žele nastaviti partizansko-komunistički stil vladavine i postupanja i u naše doba. Svako malo na tome groblju, gdje uopće nema stvarno ukopanih vojnika, okupljaju se samozvani antifašisti i različite aktivističke udruge i lige koje kao tobože promiču ideje slobodarstva. Međutim, vrlo je važno znati što zapravo krije to, od komunista umjetno izmišljeno i stvoreno spomen-groblje, koje je arhitektonski uredio Bogdan Bogdanović? Vezano za najnoviji slučaj prenosimo objavu Slavena Raguža iz Hrvatske republikanske stranke. 

Slika: tzv “partizansko” groblje u Mostaru. Evo činjenica koje otkrivaju istinu:
– Zemljište na kojemu je groblje pripadalo je mostarskomu Biskupskom ordinarijatu.
– Nakon Drugoga svjetskoga rata to područje je nacionalizirano (čitaj ukradeno Crkvi) i ima površinu 79 248 četvornih metara.
U drugoj polovini siječnja i veljače 1945. u režiji OZNA-e bili su prikupljani ratni zarobljenici i civili, mostarski Hrvati.
Prikupila ih je na mjestu današnjega stadiona NK Zrinjski, na padinama Bijeloga Brijega, gdje je tada bila vojarna Zapadni logor.
Na mjestu današnjega „partizanskog“ groblja počinjen je masovni komunistički zločin.
Ubijeni su mostarski Hrvati, za to postoje svjedoci i dokumenti, bačeni su na istome mjestu u nekoliko masovnih grobnica ili su odvoženi na stratišta u Istočnoj Hercegovini.
Komunistička vlast je nacionalizacijom (krađom) to zemljište oduzela Katoličkoj Crkvi i eto pretvorila ga u groblje gdje se donose imena onih koji tu nisu ukopani, a skrivaju se imena onih koji su tu bačeni u grupne grobnice. Novozasađenim borovim mladicama prekriveni su tragovi toga zločina, a radi dodatnoga prekrivanja zločina, 1965. godine, tu je izgrađeno „partizansko“ groblje simbolična značenja / izvor: nedelja.ba

Što se tiče „Partize“. Da parafraziram „Sve predsjednikove ljude“: samo prati interes.

Hrvati ni u ratu nisu dirali spomenik

Je li u interesu Hrvata devastirati spomenik? Prije odgovora treba znati kako Hrvati ni u ratu nisu dirali spomenik, kao što su to antifašisti poput npr. Dževada Mlaće radili u Bugojnu, a nisu ga rušili ni nakon rata. Nisu čak vratili do područje biskupiji, jer su ga komunisti oteli od njih.

U trenutku definiranja rezolucije EU Parlamenta o BiH, nakon razgovora u Bruxellessu, deklaracije u Bundestagu, sankcija SAD-a i Schmidtu, Hrvati odlučiše dodatno otežati svoju poziciju i devastirati partizanski spomenik u Mostaru. Da potvrdimo reputaciju „fašista, nacionalista i zlotvora“ kako nam tepaju Zeleni u EU parlamentu i/ili Bundestagu.

Zašto je u interesu radikalista bošnjačke politike devastirati spomenik

Ili je u interesu radikalista bošnjačke politike devastirati spomenik? K’o na utrci na 100m kad pukne pištolj pa svi krenu sprintat, paralelno na svim raspoloživim medijima osvanuše samoprozvani borci za ljudska prava, antifašisti. Nije se zadnji kamen odlomio od onog zadnjeg od, kažu 700, spomenika, oni su već bili u informativnom programu sa sigurnim saznanjima tko je kriv.

Komšić i Zvizdić najglasniji u optužbama ali bez konkretnih prijava

Komšić najglasniji, zna iz koje kuće je nalog došao. Denis Zvizdić na N1 isto. Međutim, ni jedan, ni drugi ne uradiše kaznenu prijavu protiv „nalogodavaca“. Ako imaš tako sigurna saznanja, zašto ne uradiš to? Da ne spominjem kako je prvi i daleko prije svih na svom Facebooku fotku devastirane partize objavio profesionalni borac za ljudska prava i antifašista iz Splita.

Sead Đulić, 1950. godište vodi udruženje boraca 2. Svjetskog rata ?!

Ali vrhunac je Sead Đulić, lik koji jučer i danas iskače sa svih mogućih medija, inače predsjednik, pazi sad: „Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Jugoslavije“. Čovjek 1950. godište vodi udruženje boraca 2. Svjetskog rata 😆😆😆.

Kaže lik, borio se jednom protiv ustaša, ako treba opet će 🤣🤣🤣! Google još kaže kako je pronevjerio nekih 10 000 KM od Grada Mostara, za što je osuđen na općinskom sudu. Eto i on sa sigurnošću govori kako su Hrvati to devastirali!

Prema tome, ponovno ću parafrazirati onu „follow the money“ iz „Svih predsjednikovih ljudi“: prati interes!

Izvor: Facebook

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button