Domovina

HERMAN VUKUŠIĆ: PRELAZI LI RADIKALNI TRANS AKTIVIZAM U TRANSTERORIZAM?

“Jučerašnji masakr dogodio se zbog poremećene i demonske ideologije koja je zarazila ovu zemlju”, zaključio je Carlson referirajući se na agresivni trans aktivizam i rodnu ideologiju.

Naime, u svojoj jučerašnoj emisiji na televizijskom kanalu Fox News pozati konzervativni voditelj Tucker Carlson osvrnuo se na masakr u kršćanskoj školi Nashvilleu, gdje je prije dva dana transrodna osoba ubila šestero ljudi, od čega troje djece.

Premda će mnogi, posebice sa lijeve strane svjetonazorskog spektra, Carlsona odmah odbaciti kao referentnu osobu za kritiku negativnih društvenih učinaka rodne ideologije zbog njegovih otvorenih konzervativnih stavova, sagledajmo malo činjenice o kojima je govorio.

Meta masakra je kršćanska škola u trenutku kada američka biskupska konferencija svega par dana ranije izdaje smjernice katoličkim zdravstvenim ustanovama u kojima upozorava na štetnost tzv. “rodno afirmativne terapije” čiji zagovornici smatraju da i maloljetna djeca mogu samostalno odlučivati o kirurškoj promjeni svojeg spola.

Nashville je glavni grad savezne američke države Tennessee koja je nedavno zabranila primjenu “rodno afirmativne terapije” na svojem teritoriju.

Ovaj masakr četvrto je masovno ubojstvo u posljednjih pet godina u kojem je počinitelj transrodna osoba, uz još jednu otvorenu prijetnju ubojstvom sucu američkog vrhovnog suda nakon presude o ukidanju ustavnog prava na pobaĉaj u SAD-u.

Američka Antifa je za sljedeći vikend (i prije ovog masakra) najavila “Dan osvete za povredu transrodnih” prava, a šta to znači tek ćemo vidjeti.

Kada smo već kod Antife, radikalnog pokreta koji je u proteklih nekoliko godina pokrenuo više masovnih prosvjeda u američkim gradovima, a koji su u pravilu završili paležom društvene imovine i masovnom pljačkom, prema službenim podacima gotovo petina uhićenih “antifašista” bile su transrodne osobe.

Sagledajmo sada ove fakte iz daleke nam Amerike u svjetlu hrvatske današnjice

Pokušaj da se u Hrvatskom saboru akademski raspravlja o dobnoj granici od minimum 18. godina starosti za hormonalne intervencije u promjeni spola biva bojkotiran od agresivne ljevice i trans aktivista koji sve to prikazuju kao “transfobiju radikalne desnice”.

Trans aktivisti se u udarnim televizijskim terminima izruguju moliteljima na Trgu bana Jelačića, a zagovarateljima punoljetne dobne granice za promjenu spola javno poručuju da će im “stati na kraj”, šta god to značilo.

Na Dan žena paradu koja se danima pripremala pod fotografijom komunističkog diktatora predvode transparenti koji borbu za ženska prava izjednačuju sa trans aktivizmom.

Nacionalna javna televizija u dječjim terminima indoktrinira najmlađu populaciju crtanim filmovima u kojima se promjena spola prikazuje kao nešto benigno, poput odlaska frizeru.

Svaki pokušaj struke da se upozori na nezakonitisti i ugroze prava djece u “slučaju Zambija” biva proglašen transfobijom, a nadležna pravobraniteljica se ponaša gotovo kao kućna prijateljica optuženih.

Sve ove usporedbe sa američkom situacijom, uz naše domaće posebitosti jasno upozoravaju na činjenicu da smo ratifikacijom Istanbulske konvencije širom otvorili vrata “poremećenoj i demonskoj” ideologiji čiji radikalni sljedbenici ne priznaju tuđe pravo na svoje mišljenje, prirodom zadane biološke i antropološke vrijednosti, a nažalost, kao što smo vidjeli u Nashvilleu, niti pravo na život.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button