Magazin

FAKTOGRAF JE ZBOG OVOG CENZURIRAO HRVATSKE PORTALE: Kina optužuje Ameriku zbog istrage o porijeklu korone, spominju američke laboratorije

Faktograf i njegov član Petar Vidov dobili su od Plenkovića dozvolu za protuustavnu cenzuru hrvatskog novinarstva. Dao mu je za pravo da uskraćuje slobodu govora Hrvatima. Na svaki natpis o laboratorijskom porijeklu Corone gušio je na Facebooku portale.

Pored toga Faktograf je kažnjavao je objavu karikatura političkih kandidata, što je u Americi posve normalan izričaj u medijima.

Sada dok sami američki predsjednik otvara pitanje laboratorikskog porijekla pandemije RH vlada ne poziva na saslušanje Vidova. Ne čini to niti Sabor RH.

U Americi je Zuckerberg već saslušan u Saboru gdje je morao pravdati se za učinjeno.

Gdje je tu Faktograf?

Faktograf, izdajnici i sluge diktatorskog režima - Najnovije Vijesti

Američka država ima ovlasti kazniti Facebook zbog cenzure. U RH američka firma posve normalno provodi cenzuru.

Jer je u RH Facebook iznad Ustava.

Pa su tako i Petar Vidov i Faktograf iznad Ustava?

Kina je kritizirala zahtjev predsjednika SAD-a Joea Bidena da američke obavještajne agencije pokrenu novu istragu o izvoru koronavirusa, optuživši Washington da nastoji politizirati to pitanje.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian optužio je SAD da pokušava Kini pripisati krivnju za pandemiju i branio je svoju zemlju od sumnji da je koronavirus uslijed neke nesreće pobjegao iz laboratorija.

On je istaknuo da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u veljači zaključili da je pretpostavka o takvom “curenje” virusa iz laboratorija krajnje malo moguća.

“SAD ima više od 200 bioloških laboratorija”

“Neki u SAD-u zatvaraju oči pred činjenicama”, rekao je Zhao dodavši da Sjedinjene Države time žele skrenuti pozornost s vlastitog “nekompetentnog odgovora” na pandemiju. Također je sugerirao da bi izvor koronavirusa mogao biti laboratorij vojske SAD-a.

“Postoje mnoge dvojbe glede laboratorija u Fort Detricku, a SAD ima više od 200 bioloških laboratorija u svijetu”, rekao je.

Ako SAD zatraži od Kine da sudjeluje u punoj istrazi, Kina bi zatražila od SAD-a da slijedi Kinu i dozvoli međunarodne istrage.

Ova kineska reakcija je došla nakon što je Amanda Schoch, pomoćnica ravnateljice nacionalnih obavještajnih službi SAD-a za stratešku komunikaciju, najavila je da će se istrage “agresivno” nastaviti, a ranije je objavljeno da su neke agencije američke obavještajne zajednice podijeljene glede pitanja je li virus prešao sa zaraženih životinja na ljude ili je “pobjegao” iz laboratorija.

“Usredotočeni smo na dva scenarija”

“Obavještajna zajednica ne zna točno gdje, kada i kako je prvotno prenesen virus covida-19, ali se je usredotočila na ta dva vjerojatna scenarija”, priopćio je ured ravnateljice za nacionalne obavještajne službe SAD-a.

“Iako su dva elementa obavještajne zajednice sklona prvom, a jedan drugom scenariju, oboje s malim ili umjerenim uvjerenjem, većina agencija zajednice vjeruje da nema dovoljno informacija za procjenu koji je scenarij vjerojatniji”, priopćeno je.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je američka obavještajna zajednica podijeljena u pitanju porijekla koronavirusa, je li prešao sa zaražene životinje na čovjeka ili se radi o nesreći u laboratoriju. Zatražio je nastavak istrage o izvoru pandemije covida-19.

A mi samo možemo s obzirom na sve zaključiti sa sljedećim riječima.

Istina je samo ono što nam kažu Petar Vidov i njegov Faktograf. Sve ostalo su manipulacije.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
poskok info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button