Izbor uredništva

KAKVI LICEMJERI! Slave dan slobode medija, a podržavaju cenzuru Faktografa

Uoči Svjetskog dana slobode medija, koji se obilježio 3. svibnja, Hrvatsko novinarsko društvo je u utorak, 2. svibnja u Novinarskom domu u Zagrebu predstavilo nove rezultate godišnje ankete o tužbama za povredu ugleda i časti protiv novinara, urednika i medija. 

Ljevičarskoj kliki koja vodi tu organizaciju, iz koje su se svi novinari s integritetom već odavno isčlanili, jako je nezadovoljna brojem tužbi protiv novinara. Jer to, tvrde, utječe na slobodu medija.

No s druge strane,  lijevo nastrojenom vodstvu HND-a ni najmanje ne smeta cenzura koju protiv novinara na Facebooku provodi Faktograf. Tim više, Faktograf smatraju svojim partnerom te ga javno reklamiraju na svojim web stranicama.

Tako je Hrvatska jedinstven slučaj u svijetu gdje se cenzori brinu za novinarske slobode.

Naravno da je stvar potpuno drugačija.

HND već odavno ozbiljnim novinarima u Hrvatskoj ne znači apsolutno ništa. Tu navodno strukovnu organizaciju vodi šačica lijevo orijentiranih novinara, režimskih sluga. Kako ih građani doživljavaju najbolje je pokazao nedavni prosvjed.

Koliko je HND selektivan vidi se i po organizaciji prosvjeda zbog preminulog novinara Indexa, Vladimira Matijanića..

No, protiv presude za verbalni delikt, npr. novinara Marka Juriča neće reći ni riječ.

Ali, Vladimir Matijanić je novinar lijevih političkih uvjerenja, dok je Jurič na drugom kraju političkog spektra, pa HND ne zanima.

Što jest HND i koliko zapravo mari na ‘novinarske slobode’ pokazalo se najbolje tijekom pandemije. Upravo je ta organizacija zaslužna što većina građana novinare danas naziva – dnovinarima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button