Domovina

KAKO FACEBOOK I FAKTOGRAF ISTINITU VIJEST PROGLASE LAŽNOM!

Nije nam prvi put da nas Facebook i Faktograf cenzuriraju i već smo navikli na represiju drugačijeg mišljenja koja se nemilosrdno provodi na društvenim mrežama, ali proglasiti netočnom banalnu i istinitu vijest, za koju se na veoma jednostavan način mogla provjeriti autentičnost, doista nadmašuje i najzloslutnija očekivanja.

Sjećate li se slučaja mladog policijskog djelatnika kojemu je 18. studenog onemogućen pristup radnom mjestu ? Policijski djelatnik Anton Ramljak zapriječen je pristup poslu u Policijsku postaju Poreč jer nije cijepljen protiv korona virusa i nije se želio podvrgnuti diskriminatornom testiranju. Portal ivijesti je o tom događaju prvi izvijestio, a portal crodex.net je prenio istu vijest.

Sa slučajem je bila upoznata i šira hrvatska javnost jer su o zbivanju ispred policijske postaje u Poreču naknadno izvijestile gotove sve relevantne televizijske kuće u RH kao i većina mainstream medija.

U kratkom roku naša je objava na Facebooku postala jedna od čitanijih vijesti, a onda je sve stalo jer je uslijedila blokada nikada aktivnijih fact checkera na društvenim mrežama. Nije nam poznato tko je objavu proglasio netočnom i da krši pravila zajednice, domaći fact checkeri, odnosno revne novinarke i novinari iz Faktografa ili netko drugi ? Po agendi provođenja cenzure na društvenim mrežama moguće je da je taj inkvizicijski zadatak odradio upravo hrvatski portal Faktograf i partner Facebooka u kontroliranju istine.

Činjenica je da nam je nakon te objave Facebook opet smanjio doseg i blokirao dijeljenje i to zbog toga što smo plasirali istinitu i lako provjerljive vijesti. Eto do kuda smo stigli!

Čudno, ali ne žalimo zbog toga što nam je Facebook smanji doseg objava našeg portala, što nas facebookovi  algoritmi ne nude, što nas inkvizitori društvenih mreža proglašavaju širiteljima lažnih vijesti i kršiteljima pravila njihove zajednice. Naprotiv, sretni smo i ponosni jer ovim primjerom dodatno potvrđujemo koliko su objektivni i profesionalni ”zaštitnici” istine na društvenim mrežama, kada si mogu dozvoljavati da trivijalnu vijest proglase neistinitom, blokiraju i cenzuriraju.

Srećom, sve je više i više svjesnih i osvještenih duša, a proces osvješćivanja, uplašenih i prevarenih građana, svakodnevno i ne zaustavljivo raste i moguće je da tom rastu osvješćenja pogoduje i ovakvo sramotna postupanja Facebooka ili fact checkera. Ako je možda tome tako onda hvala im što postoje. Hvala im što ovakvim diletantskim, pristranim i neistinitim izvještavanjem pridonose osvješćivanju građana i otkrivanju istine.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button