Izbor uredništva

Je li ovo novo dno DNOvinara?

NOVO DNO DNOVINARA! Smrt novinara Vladimira Matijanića jest, kao i svaka prerana smrt, tragedija. On je pojedeno dijete oštromjeraške revolucije.

Tužna ironija jest da su ga upravo mjere za koje se zalagao na kraju, kada se razbolio – koštale života.

Matijanić je platio ultimativnu cijenu vlastite kratkovidnosti i religiozne vjere u medije, za koje je mislio da su znanost.

A iza njega su ostali njegovi kolege koji u prvim danima veljače najavljuju prosvjed na Markovom trgu, tobože ogorčeni stanjem u hrvatskom zdravstvu i krvarećih srdaca za Vladimira.

Pa analizirajmo malo te dvije premise na primjeru druga dva pokojna novinara…

Nenad Bunjac, kolumnist Indexa, preminuo je u studenom 2021. godine.

Tada su se njegovi kolege iz tabloida za koji je pisao od njega oprostili naglašavajući da NIJE cijepljen i da JE brat “antivaksera” Branimira Bunjca. Uz par biografskih činjenica o svom kolegi, tabloid se u 3/4 članka obračunava s njegovim bratom, ideološkim neistomišljenikom.

U članku nije ni izražena sućut obitelji i prijateljima

Mislav Bago je preminuo u kolovozu 2022., ali njegova smrt nije imala veze s virusom pa je dobio dijametralno suprotni sentiment od svojih kolega: naricanje, izljeve emocija u objavama, komemoraciju, epitete poput “doajen”, “najbolji”, “jedini”…

Glasna šaputanja o tome da je Bago bio narkoman i kockar u teškoj depresiji su potpuno ignorirana, kao i teorija da bi njegova smrt mogla biti nasilna.

Jedno koje nije moglo biti ignorirano – da je bio homoseksualac – je opet iskorišteno u ideološke svrhe te je ispalo da je Bagu s balkona bacilo homofobno i nazadno hrvatsko društvo.

Isti će slučaj ideološkog onaniranja biti i ovaj prosvjed.

To otkriva sam lajtmotiv “NE MOGU DISATI”, kopija riječi koje je pri uhićenju izgovorio George Floyd. Što je potaknulo divljanje BLM-a diljem Sjedinjenih Američkih Država, a i u Zagrebu je Tomašević s ekipom klečao zbog toga.

Kasnije se saznalo da je Floyd bio osuđivani kriminalac sa trostruko višom dozom droge od fatalne u krvi kod uhićenja.

Te da su vođe BLM-a pronevjerile 80 milijuna dolara donacija, a danas se bave iznajmljivanjem luksuznih vila s bazenima.

Da, Matijanićeva smrt jest tragedija.
Da, hrvatsko zdravstvo u prosjeku jest na razini kraja Drugog svjetskog rata.
Da, kroz HZJZ opako curi naš novac, a ministri zdravstva (p)ostaju multimilijunaši.
Da, HLK i HUBOL jesu uhljebničke jazbine i produžena ruka partije, koja god da je na vlasti.

Ali budimo iskreni: DNOvinare nije briga ni za Bunjca, ni za Bagu, ni za Matijanića, ni za hrvatsko zdravstvo.

Njih financira i na životu drže globalisti, koristeći se u medijima i buržujskoj “akademskoj zajednici” desetljećima uglavljenom ljevičarskom bulumentom.

Ovaj prosvjed je još jedna prilika da se pljune na “klerofašističku, nazadnu džamahiriju” Hrvatsku i još dublje zakopa istina o tome kako je upravo Savez Komunista Hrvatske iznjedrio lopovski HDZ i sve njegove predsjednike – od prvoga do sadašnjega.

Drugim riječima: ne da se pljune na vlast, nego na dostojanstvo građana ove zemlje.

Da smo ičemu, pridružili bismo se njihovom prosvjedu. Ne da ga podržimo, nego da iskoristimo činjenicu što će na jednom mjestu biti svi DNOvinari koji nad nama u ime vlasti desetljećima vrše teror.

Za vrijeme rata su oni bili ti koji su sijali mržnju i sprovodili HDZ-ovsku propagandu.

Nakon rata su oni bili ti koji su sijali nostalgiju za “dobrim starim vremenima” i pljuvali po Hrvatskoj.

Zadnje tri godine su oni ti koji siju strah i zalažu se za to da izgubite osnovna prava na kretanje, rad, medicinsku pomoć.

Ako postoji ljigavije i nečasnije zanimanje od političara u ovoj državi, to je dnovinarsko.

Izvor: Ivan Pokupec/Facebook

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button