MagazinVideo

Eric Clapton oštro kritizirao covid-mjere novom pjesmom: “This Has Gotta Stop!”(VIDEO)

Eric Clapton je ranije kritizirao cjepiva protiv Covida-19, nakon svog iskustva cijepljenja AstraZenecom za koje je rekao da je rezultiralo “katastrofalnim“ posljedicama po njegovo zdravlje”.

Eric Clapton objavio je novu pjesmu imena ‘This Has Gotta Stop’ (‘Ovo mora stati’) u kojoj gitaristička legenda izražava svoje frustracije ponašanjem vlasti  u vrijeme pandemije koronavirusa.

Slavni rocker proteklih se mjeseci javno usprotivio restriktivnim mjerama uvedenima zbog koronavirusa te cijepljenju. U prosincu prošle godine je s Vanom Morrisonom snimio pjesmu Stand and Deliver, jednu od mnogih pjesama koju je taj poznati sjevernoirski kantautor napisao protiv ‘lockdowna’.

Eric Clapton
“Želite li biti slobodan čovjek ili želite biti rob? Je li ovo suverena nacija ili samo policijska država?”

“Želite li biti slobodan čovjek ili želite biti rob? Je li ovo suverena nacija ili samo policijska država?”, stihovi su koje je napisao Clapton. Rekao da se boji da se živa glazba nikada neće oporaviti od ograničenja koronavirusa, što je dvaput natjeralo 76-godišnjaka da odgodi svoje koncertne planove.

Nova Claptonova pjesma “This Has Gotta Stop” popraćena je animiranim spotom koji je od petka pogledan više od 650 tisuća puta, a koji prikazuje ljude hipnotizirane medijima i prosvjednike s natpisima poput „Sloboda“.

Ovo mora stati. Ne mogu više podnijeti ove gluposti. Prevršilo je mjeru”, pjeva 76-godišnji glazbenik u refrenu nove pjesme.

Clapton je ranije kritizirao cjepiva protiv covida-19, nakon svog iskustva cijepljenja AstraZenecom za koje je rekao da je rezultiralo “katastrofalnim posljedicama po njegovo zdravlje”.

Nakon prve doze glazbenik je “odmah imao teške reakcije koje su trajale deset dana”, objavio je u svibnju. Nakon druge doze “njegove ruke i stopala bile su smrznute, umrtvljene ili goruće i više-manje neupotrebljive dva tjedna”.

“Strahovao sam da više nikad neću svirati gitaru”, rekao je tada.

Tvrdnje da su cjepiva protiv covida-19 sigurna nazvao je „propagandom“, dodavši da je teško šutjeti o toj temi sa znanjem koje sada ima.

Clapton je u srpnju ove godine odbio svirati koncerte na lokacijama koje su od publike tražile potvrdu o cijepljenju, tvrdeći da je to diskriminacija.

U nastavku poslušajte novu pjesmu imena ‘This Has Gotta Stop’ (‘Ovo mora stati’) u kojoj gitaristička legenda Eric Clapton izražava svoje frustracije ponašanjem vlasti  u vrijeme pandemije koronavirusa.

Eric Clapton- “This Has Gotta Stop” (VIDEO)

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
www.maxportal.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button