Izbor uredništva

EKSKLUZIVNO: NIKOLA GRMOJA IZNIO DOKAZ O PRITISCIMA HDZ-a NA DORH

HDZ i glavna državna odvjetnica tvrde da oporba pritišće DORH iako sudbina glavne državne odvjetnice ovisi o volji vladajuće većine, a ne o volji oporbe.

Glavna državna odvjetnica se žali na oporbu, ali se ne žali na Plenkovićeve poruke i njoj i javnosti kako su dopisivanja njegovih najbližih suradnika u kojima se trguje utjecajem i namještaju poslovi i zaposlenja ne-tema.

Takvim porukama Plenković s najviše pozicije u državi poručuje DORH-u da se ne smije baviti njime i njegovim suradnicima.

U posjedu sam materijalnog dokaza iz kojeg je vidljiv pritisak vladajući na DORH.

Plenkovićeva potpredsjednica u HDZ-u Zdravka Bušić je u studenom 2018. iskoristila položaj državne tajnice za politička pitanja u MVEP-u te je pisano pritisnula DORH da vodi stegovni postupak protiv diplomata Sabljaka na Službeničkom sudu.

Međutim, DORH vodi kaznene postupke i štiti državnu imovinu. DORH ne vodi stegovne postupke protiv službenika.

Zato je propao ovaj sramotan pokušaj potpredsjednice HDZ-a da s DORH-om zastraši Sabljaka i zaustavi ga u razotkrivanju prijevara s kojima su povlašteni pojedinci postavljani na radna mjesta bez propisanih uvjeta u predstavništva RH u Australiji i SAD-u.

Upravo ovaj slučaj u kojem se HDZ-ovi dužnosnici ponašaju kao u vrijeme najcrnjih nedemokratskih totalitarnih vremena pokazuje kako oni doživljavaju DORH.

Oni DORH vide kao produženu ruku sistema koji bi se trebao obračunati s onima koji propituju vlast i razotkrivaju korupciju, a ne kao neovisno tijelo koje progoni korupciju i štiti državnu imovinu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button