Domovina

Vidović Krišto,Troskot i Grmoja razotkrili državnu odvjetnicu Hrvoj Šipek u 2 minute

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek temeljem potpisa oporbenih zastupnika došla je na Odbor za pravosuđe gdje brani izvješće o radu državnih odvjetništava u 2021. godini. Nakon predstavljanja izvješća došle su na red replike saborskih zastupnika. Repliku je imala zastupnica Vidović Krišto koja je istaknula kako su djela DORH-a porazna, protuustavna i kažnjiva.

Zastupnica Vidović Krisšto je posebno istaknula kako državna odvjetnica Hrvoj Šipek štiti korupciju što je dovelo do toga da radnici u Hrvatskoj imaju ekstremno male plaće. Nakon odgovora državne odvjetnice, zastupnica Vidović Krišto je tražila povredu poslovnika preko koje je istaknula kako državna odvjetnica ne štiti imovinu Republike Hrvatske. Zatim je imao repliku zastupnik Grmoja koji je istaknuo kako je državna odvjednica Hrvoj Šipek razotkrivena da je sudjelovala u aferi “Žalac”, te kako pokušava zataškati činjenicu da su službenici kršili zakonodavni akt EU-a kako bi prekrili dokaze ministrice Žalac.

Uslijedio je zatim odgovor državne odvjetnice koja je rekla da nije nikada lagala, a onda je pokušava opravdati izrečene činjenice od strane zastupnika Grmoje. Povredu poslovnika je tražio zastupnik Zekanović koji je direktno predao prijavu protiv zastupnika Grbina koji je uzeo nepripadajuću materijalnu korist od 50 000 kuna.

Predsjednik Odbora za pravosuđe mu je dao opomenu zbog kršenja Poslovnika Hrvatskoga sabora.

Repliku su imali i oporbeni zastupnici Miletić i Grbin koje možete pogledati u ovom video zapisu.

”Glavna državna odvjetnica je lutka na uzdama Andreja Plenkovića i vladajuće odnarođene klike!” rekao je zastupnik Troskot.

Ante Samodol je zbog podizanja optužnice protiv MOL-a i zaštite hrvatskih nacionalnih energetskih interesa bio smijenjen s čelne pozicije HANFA-e, dok je glavna državna odvjetnica promovirana, a svojevremeno nije tu prijavu isprocesuirala zajedno sa tadašnjim glavnim državnim odvjetnikom Bajićem. Danas bismo u slučaju presude u korist INA-e “ex lege” mogli izaći iz odnosa s MOL-om.

Nedavno je putem medija iscurilo u javnost da je HEP našim novcem plaćao fakture odvjetničkom uredu iz kojeg je ponikao glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić. Andrej Plenković i Krunoslav Katičić su po svojoj hvarskoj liniji odabrali Hvaranina Franu Barbarića za predsjednika Uprave HEP-a. Kako su opisali mediji, našim novcem je Uprava HEP-a plaćala Katičićevo odvjetničko društvo koje je unajmilo privatnog detektiva preko kojeg se utjecalo na istražne radnje protiv Nikole Rukavine, bivšeg člana Uprave HEP-a za proizvodnju. Kako stvari stoje u navodima medija, preko HEP-a, odvjetničkog društva i privatnih detektiva se manipuliralo s istragom kako bi se uništio život Nikoli Rukavini.

Postavlja se pitanje, je li moguće da bi Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a, bio spreman našim novcem uništiti život čovjeku preko privatnih detektiva, koji su manipulirali istragom, samo kako bi se eliminirao i u potpunosti uništio život osobi koja je postala Barbarićeva konkurencija za poziciju predsjednika Uprave HEP-a (Nikola Rukavina)?

Ako je to uistinu tako, zašto državno odvjetništvo šuti i ne istražuje ovaj veliki potencijalni zločin? upitao je Troskot.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button