Vijesti

Umro je Zoran Erceg, ratni snimatelj Ratka Mladića

Umro je Zoran Erceg. Bio je prijatelj i ratni snimatelj osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.Vijest o smrti Zorana Ercega objavljeno je na Facebook stranici ‘Dosta je Ja se vas ne bojim’.

General Janko Bobetko o njemu je govorio kao agentu KOS-a.

Protivio se prosvjedu branitelja u Savskoj, a 2019. godine dobio je zabranu približavanja spomeniku Franje Tuđmana jer je vikao da je Tuđman zločinac.

Njegovi prijatelji ga hvale i navode da riječ o čovjeku koji je snimio rat. Točno, snimio je rat, ali iz vizure Ratka Mladića.Ratko Mladić zvao ga je imenom i govorio mu “Zorane, snimaj ovo!”

Podsjetimo, 2019. godine splitski je sud odbio je tužbu Zorana Ercega protiv Željka Huljeva zbog teksta u kojem je napisao kako je Erceg 1991. bio osobni snimatelj ratnog zločinca Ratka Mladića, prateći ga na pregovorima HV-a i JNA na Velikoj Glavi.

”Snimljene materijale, Erceg je Mladiću i predao u Kninu, nakon čega su ga tobože Mladićevi tjelohranitelji pokušali ubiti, ali im je on uspio pobjeći u renault četvorci, dok ga je cijela armija lovila.

Takve i slične bajke, pričao je Zoran Erceg, koji se predstavljao kao hrvatski branitelj, iako je prije bio suradnik KOS-a. Nekoliko puta, javno je lagao na televiziji, gdje se lažno identificirao kao bivši pripadnik raznih postrojbi. Branitelji su ga više puta razotkrivali, a nakon svakog razotkrivanja, opet bi mijenjao priču. U istom razdoblju, kada se pred novinarima pojavljivao kao ratni invalid na štakama, planinario je Mosorom bez štaka. Iza njega, ostale su i neke, nikad procesuirane, humanitarne afere. Bavio se jedno vrijeme politikom i čak vršio dužnost dopredsjednika separatističke Dalmatinske akcije. Ukratko, radi se o čovjeku koji nema nikakav ljudski i aktivistički put, kredibilitet- ništa. Da nije sustavno godinama moralizirao i vrijeđao branitelje, ostao bi potpuno nepoznat. Ovako, za mainstream medije u ovom iskrivljenom i poremećenom svijetu, Erceg je sada posthumno postao i heroj. Humanitarac, branitelj koji je kao imao hrabrosti reći dosta braniteljima koji prosvjeduju, onima kakvih desetine umire svakoga dane, ali čija imena rijetki pamte i nijedan medij ne spominje. Gdje mi živimo…” naveo je poznati splitski snimatelj Dražen Travaš o Zoranu Ercegu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button