Svijet

Besmislene mjere vraćaju se samo 2 tjedna nakon ukidanja

Besmislene mjere vraćaju se samo 2 tjedna nakon ukidanja! Kaos u koji se Austrija pretvorila, teško je opisati. Zemlja koja je u 3 mjeseca promijenila 3 premijera, i koja je uvela obavezno cijepljenje, i onda u zadnji čas odustala od njega. Sad je promijenila i ministra zdravstva, nakon što je bivši odustao zbog prijetnji koje je primao, i čini se da je novi ministar stroži, te se sad vraćaju ukinute mjere nakon samo 2 tjedna.

Nedavno ukinut, besmisleni zahtjevi za maskom FFP2 u zatvorenom prostoru sada se ponovno trebaju uvesti. Ovo će u petak na tiskovnoj konferenciji objaviti novi ministar zdravstva Johannes Rauch (Zeleni). Čini se kao da su odgovorni konačno izgubili svaki djelić preostalog razuma.

Zahtjev za FFP2 maskom ponovno će se u Austriji uvesti već 23. ožujka 2022.

Novi paket mjera je argumentiran preopterećenošću zaposlenika u bolnicama s obzirom na veliki broj pacijenata. Rauch je istaknuo da su se prognoze pogoršale otkako je odlučeno o paketu ublažavanja. U sljedeća dva tjedna očekuje se i preko 50.000 novozaraženih dnevno. Danas znamo da je do popuštanja došlo prerano, rekao je ministar.

“Opuštanje” je stupilo na snagu 5. ožujka, pa bi se manje od dva tjedna kasnije sada ponovno trebalo poništiti.

Razgovor s bolničkim operaterima i radnicima u socijalnoj skrbi odgovornim za staračke domove ministra je ispunilo zabrinutošću.

Besmislene mjere vraćaju se samo 2 tjedna nakon ukidanja! www.crodex.net
Besmislene mjere vraćaju se samo 2 tjedna nakon ukidanja!

Rauch nije želio reći kako će izgledati novi propisi o karanteni, trenutno se možete besplatno testirati tek nakon pet dana. O tome se još raspravlja, pravilo mora biti epidemiološki opravdano. No, pod određenim uvjetima i zaražene osobe trebale bi ponovno moći raditi.

Obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru bit će propisana vrlo preciznom zakonskom regulativom, koja bi trebala biti dostupna do srijede, obećao je Rauch. Naglasio je da ima smisla nositi masku gdje god je to moguće – primjerice na poslu, bez obzira gdje se nalazite. Želja za strožim propisom o maskama došla je između ostalih iz Salzburga, Vorarlberga, Gornje Austrije i Beča, donosi wochenblick.at.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button