SvijetVideo

Nakon incidenta u Hrvatskoj, bespilotna letjelica pala i u…

Samo nekoliko dana nakon što je bespilotna letjelica preletjela Rumunjsku i Mađarsku prije nego što je ušla u Hrvatsku i srušila se u četvrtak navečer u blizini studentskog doma, oštetivši oko 40 automobila, sličan incident se dogodio i Rumunjskoj.

Naime, rumunjski tužitelji izvijestili su kako su pokrenuli istragu nakon što je mala ‘bespilotna letjelica’ otkrivena u sjevernoj pokrajini Bistrica-Nasaud.

‘Do sada nije utvrđeno porijeklo zrakoplova, niti je identificiran njegov vlasnik’, rekli su tužitelji u Cluju i dodali kako je u tijeku očevid kako bi se utvrdile okolnosti u kojima je letjelica letjela, prenosi Jutarnji list.

Policija je za Associated Press izjavila da je dron pronašao mladić u polju u blizini svoje kuće nakon čega je nazvao policiju i kazao im kako dron ima ‘ruske oznake’ i kako mu je raspon krila tri metra.

Rumunjski mediji izvještavaju da se provjeravaju svi radari u tom području kako bi se utvrdilo otkuda jevojni dron doletio.

Prema prvim podacima, sumnjiva letjelica nije nosila oružje i pretpostavlja se da je služila za obavljanje izviđačkih misija.

VIDEO – Nakon incidenta u Hrvatskoj, bespilotna letjelica pala i u Rumunjskoj

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button