Magazin

AKO OVU APLIKACIJU IMATE NA SVOM MOBITELU: Obvezno izbrišite jer može doći do velikih posljedica

Nova inačica opasnog zlonamjernog softvera trenutačno se širi Android mobitelima. Riječ je o zlonamjernom softveru tzv. bankarskom Trojancu, koji cilja na bankovne podatke korisnika pametnih telefona.

Naime, istraživači tvrtke za računalnu podršku ThreatFabric, otkrili su novu verziju bankarskog Trojanca. Kad se instalira na vaš mobitel, skriva se iza ikone “Play Protect”.

Slika: Ranije su napadači mogli koristiti zaražene uređaje za krađu podataka i stanja računa. Novost je da se transferi mogu raditi i automatski. / Foto: snimka zaslona

Prema priopćenju ThreatFabrica, to zlonamjerni softver čini uz pomoć jednog od “najnaprednijih” i najopasnijih bankarskih trojanaca, prenosi fenix-magazin.de.

Najnovija verzija Xenomorpha dizajnirana je za automatizaciju cijelog lanca od instalacije zlonamjernog softvera do prijenosa novca. Napadači ne moraju sami ništa poduzeti kako bi ispraznili račune svojih žrtava. Čak se i autentifikacija s više faktora može zaobići na ovaj način.

Osim toga, zlonamjerni softver sada cilja znatno više banaka. Prema izvješću ThreatFabrica, na udaru su u ING, Deutsche Bank i Citibank te još 400 bankarskih institucija u svijetu.

U Google Play trgovini, Xenomorph se trenutno distribuira putem pretvarača valuta. Ne navodi se točno o kojoj se aplikaciji radi. Nakon instaliranja, zlonamjerni se softver skriva iza ikone “Play Protect”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
fenix-magazin.de

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button