Domovina

DOK SE HRVATE ŽELI STAVLJATI U VAGONE, HRVATSKIM RUKAMA SE RAZVLAŠĆUJU ŽUPANIJE!

Ovim putem apeliramo, ako postoji netko iole hrvatski domoljubno osviješten u zakonodavnim i izvršnim tijelima Hrvata u BiH, da zaustavi sve procese s kojima ćemo nepovratno oštetiti županije. Hrvati danas mogu riješiti hrvatsko pitanje i praktično odgovoriti na sve napade političkog Sarajeva. Taj odgovor je JAČANJE nadležnosti županija, a UMANJIVANJE nadležnosti Federacije. Sve suprotno tome je IZDAJA! Međutim HDZ Bosne i Hercegovine, ne samo da grčevito brani sve koalicijske poluge sa SDA i DF-om, nego razvlašćuju županije, jačajući Federaciju!

Izetbegović: pobijedit ćemo i vojno ako treba

„Ponovio sam moja upozorenja! Ako navučete još jednu luđačku košulju Bošnjacima, pitanje je kako će se oni ponašati i na što će biti spremni da probiju te blokade.“ Ovo je Bakir Izetbegović izjavio 25. 07. 2022.

Podsjećamo na još jednu njegovu izjavu iz veljače 2020. „Ne mogu Hrvati imati isto kao i mi kojih ima duplo više… Ukoliko bude potreba, imamo prijatelje iz Europe i islamskih zemalja, ne daj Bože potrebe, pobijedit ćemo i vojno ako treba“.

Dakle, Hrvati u BiH bi se morali zadovoljiti mrvicama koje padaju sa stola „bosanskog“ vezira i „probosanskih“ stranaka koje bi Hrvate stavili u „dva vagona“, da citiramo prosvjednike ispred zgrade OHR-a.

Bošnjačka nacionalna strategija u 6 sekundi – pametnome dosta!

Postoji li dostojanstvo kod hrvatskog političkog vodstva?

Da kod hrvatskog političkog vodstva postoji imalo dostojanstva, prekinuli bi davno svu suradnju s ovim čovjekom i politikom koju predstavlja. Prekinuti sve dogovore, raskinuti koalicije. Imamo poluge vlasti, osobito na županijskoj razini, idemo jačati županije, jačati poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo,… Ali ne!

Političko vodstvo Hrvata, HDZ Bosne i Hercegovine, ne samo da grčevito brani sve koalicijske poluge sa SDA i DF-om kao što se to može vidjeti iz rada Gradsko vijeće Grad Mostar, nego idu puno koraka dalje. Razvlašćuju županije, jačajući Federaciju.

Kako se razvlašćuju županije, a jača Sarajevo!

Dok se Hrvate pred OHR-om stavlja u vagone i brani „islamska BiH“, koalicija danas dogovorila stavljanje na dnevni red prijedlog Zakona o šumama Federacije. I to onaj Šemsudina Dedića, usvojen jednoglasno od Vlade FBiH unatoč protivljenjima županija.

Zakonom se centralizira nadležnost nad šumskim bogatstvom, čime se raspolaganje vrijednosti koja se mjeri milijardama KM prebacuje na Sarajevo. Umjesto da se donese Zakon o šumama HNŽ, umjesto da se regulira raspolaganje šumskim resursima u HBŽ i ŽZH kako bi se spriječio kriminal koji se trenutno radi, umjesto da se jača nadležnost županija, hrvatske legitimne ruke prebacuju to na razinu Federacije. Slično kao što je napravljeno s poljoprivrednim zemljištem kada su se hrvatskim rukama razvlastile županije. Nevjerojatno!

Razvlašćivanje županija nam je suicidalno!

Nevjerojatno nam je i da se, u trenucima kada se Hrvate želi staviti u vagone, sa istim tim koji bi nas, tko zna gdje, poveli željeznicama, dogovara rebalans proračuna HNŽ, za potrebe izborne kampanje dvaju vječnih partnera. Zloupotrebljava se požar na Blidinju za ubrzavanje procedure proglašenja Blidinja nacionalnim parkom, kako bi se i ovdje razvlastilo županije i prebacila nadležnost na Federaciju.

HRS danima pokušava stopirati sve ove aktivnosti. U trenucima kada se otvoreno prijeti nasiljem, krvoprolićem, ratom, u trenucima vjerojatno, nakon 2001., najveće antihrvatske histerije u BiH dogovarati zajedničke aktivnosti sa autorima tih prijetnji nam je suludo. Razvlašćivanje županija nam je suicidalno!

Kako Hrvati danas mogu riješiti hrvatsko pitanje u BiH?

Hrvati danas mogu riješiti hrvatsko pitanje i praktično odgovoriti na sve napade političkog Sarajeva. Taj odgovor je JAČANJE nadležnosti županija, a UMANJIVANJE nadležnosti Federacije. Padanje svih „probosanskih“ maski slijedom Odluke OHR-a koja nije niti objavljena, ponajbolji je dokaz kako je to jedini strateški smjer opstanka Hrvata. Sve suprotno tome je IZDAJA! Osobito razvlašćivanje županija zbog sitnih interesa i netransparentnog trošenja proračunskog novca.

Ovim putem apeliramo, ako postoji netko iole hrvatski domoljubno osviješten u zakonodavnim i izvršnim tijelima, da zaustavi sve procese s kojima ćemo nepovratno oštetiti županije. Unatoč svim novcima ovog svijeta, ne može vam biti bliži Bakir Izetbegović koji prijeti ratom, od hrvatskog naroda. Zaustavite makar do listopada, dok HRS ne stupi na scenu. Tada vas nećemo ništa ni pitati!

Izvor: HRS (Hrvatska republikanska stranka)

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button