Uncategorized

ČISTA MATEMATIKA: Bakić dokazao da cijepljeni ipak više šire zarazu?

Matematičar i poduzetnik Nenad Bakić tvrdi da cijepljeni koji se ne testiraju šire više zarazu od necijepljenih koji se testiraju. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Mimo svake ideologije, tko širi zarazu – elementarna matematika

Zaista ne razumijem ove podjele u društvu, pogledajte:

1. Pretpostavimo da cijepljeni šire manje čak 50%. To je optimistično kad se uzme u obzir ne idealna zaštita odmah nakon cijepljenja, nego stvarna, 4-9 mjeseci od druge doze. Na koncu, svatko tko smatra da treba treća doza (uklj. mene), to priznaje. Jer ako nakon 5-6 mjeseci tako slabo štiti od smrti, koliko onda štiti od zaraze i prenošenja? Ali postoje i mnoga znanstvena istraživanja – naravno ne mislim pri tome na naslove s australskih portala koji kažu ’20 puta manje’.

2. Pretpostavimo da je incidencija zaraženosti (koji su ujedno i zaraženi) u populaciji necijepljenih oko 1%, kao otprilike sada.

3. Na događanje ili u bolnicu želi ući 10.000 ljudi, 6.000 cijepljenih koji se ne testiraju i 4.000 necijepljenih koji se testiraju (radi jednostavnosti, sve je srazmjerno i isto i za 100 umjesto 10.000). Za ilustraciju, na Rebru radi 6.200 ljudi.Od ovih 4000 necijepljenih će 40 biti zarazno. Recimo da su testovi tako pogrešni da čak 5% ne nađu – ući će dva zarazna.Od onih 6.000 da su necijepljeni, 60 bi bilo zarazno, a ovako 30.3. Na koncu će u tom scenariju od tih 10.000 biti 30 zaraznih cijepljenih, a 2 necijepljena, odnosno 15 puta veća šansa da vas zarazi cijepljeni. Isti omjer imamo ako nije 10.000 nego 100.

4. Čak i da pretpostavite da testovi ne detektiraju cijelih 10% zaraznih (skoro nemoguće), omjer je opet 7,5 puta.Čak i da su cijepljeni samo 25% zarazni, omjer je opet 7,5 puta. Ako su cijepljeni pak samo 30% manje zarazni, omjer je oko 21 puta. I tako dalje.4. Zaključak: cijepljeni, ako već nekog žele mrziti, trebaju mrziti one koji ne žele uvesti brze testove za sve, umjesto da mrze necijepljene.

VAŽNO: Cenzura – Faktograf mi je lažnim ocjenama umanjio doseg, pa molim lajkajte i dijelite”, ističe Bakić.

Podsjećamo tzv. ministarstvo obmane Faktograf je već nekoliko puta cenzurirao i ograničio doseg Nenadu Bakiću ali i našem portalu jer smo prenijeli da covid propusnice ne sprječavaju širenje zaraze pa čak i šire zarazu u bolnicama što dovodi do većeg broja težih oblika bolesti i smrti od Covida!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button