Svijet

Suprug Ursule von der Leyen je direktor tvrtke cjepiva za covid-19

Znanstvenik Gordan Lauc piše o Pfizerovoj profitnoj stopi i povezanosti Ursule von der Leyen predsjednice Europske komisije s farmaceutskom industrijom.

“Antivakseri su do nedavno bili vrlo mala skupina ljudi koji su se agresivno protivili programima cijepljenja djece. Prema novoj definiciji, čini se da su sada antivakseri i svi oni koji se ne slažu da treba sve doslovno prisiliti da uzmu kvartalnu pretplatu za jedno cjepivo…

EK je i u naše ime potpisala ugovor kojim je naručila cca 11 doza cjepiva za svakoga u EU (i u Hrvatskoj) u sljedeće dvije godine. To ćemo morati platiti cca 100 milijardi eura, od čega će hrvatski dio biti oko jedne milijarde… Avione o kojima odlučujemo više o deset godina platit ćemo isto toliko, no u četiri godine.


Cjepivo ćemo sljedeće dvije godine plaćati dvostruko više od aviona, a da nas nitko nije niti pitao želimo li to, ili bismo možda s tom milijardom eura mogli učiniti i nešto pametnije… Prema procjeni koji su objavili u UK, profitna marža za cjepivo je oko 95% prodajne cijene… Ako je trošak i duplo veći od te procjene, onda je oko 90% tog iznosa profit koji većinski ide Pfizeru.

Baš me zanima koji dio tog novca će na kraju završiti u tvrtki Orgenesis Inc. koja se bavi razvojem cjepiva za SARS-CoV.2, a u kojoj je suprug predsjednice EK medicinski direktor od prosinca prošle godine”, ističe Lauc.

Jeste li znali za ovu informaciju? Je li zato u naše ime naručila cjepiva za 100 milijardi eura, po 11 doza za svakog državljana EU-a?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button