Domovina

ČEKA NAS PAKAO! Ako nam to naprave, to je ravno veleizdaji!

ČEKA NAS NEVIĐENA INFLACIJA! Inflacija u SAD je u veljači iznosila 7,9%, najviše u 40 godina. I to je prije naftnog udara, tj. bez utjecaja rata u Ukrajini. To će se preliti u EU.

Euro uvodimo u najgorem mogućem trenutku, već danima upozoravaju ekonomisti. “Čeka nas pakao”, tvrdi prof. Željko Lovrinčević s Ekonomskog instituta u Zagrebu. 

Inflacija u SAD je u veljači iznosila 7,9%, najviše u 40 godina. I to je prije naftnog udara, tj. bez utjecaja rata u Ukrajini.

To će se s odmakom preliti na Europsku uniju, koja, za razliku od SAD-a nema svoje nafte i pline već ovisi o Rusiji. Ako Rusi ‘nabiju’ cijene, inflacija bi u EU-u mogla u kratkom vremenu biti viša nego u Sjedinjenim državama.

Uz sve to, u svakoj zemlji do sada, nakon ulaska u eurozonu inflacija je dodatno porasla. To će se dogoditi i s Hrvatskom.

– S razlogom se od država koje uvode euro traži da imaju nisku inflaciju, najviše 3%. To je što nakon uvođenja eura inflacija dodatno poraste. To se dogodilo svima, dogoditi će se i Hrvatskoj. Ako nešto stoji 6 kuna, bit će zaokruženo na 1 euro. Ono što je sada 12 kuna bit će 2 eura i slično’, upozorava prof. Ljubo Jurčić.

Zarobljenici osobnih interesa premijer i guvernera

No, premijer Plenković i guverner Vujčić, dvije osobe koje na silu Hrvatsku žele ugurati u euro, za to ne mare. Oboje se nadaju unosnim pozicijama u Europskoj uniji i njima životni standard neće pasti. Upravo suprotno.

ČEKA NAS PAKAO! Ako nam to naprave, to je ravno  veleizdaji! www.crodex.net
Oboje se nadaju unosnim pozicijama u Europskoj uniji i njima životni standard neće pasti. Upravo suprotno.

Zbog toga mnogi tvrde da je uvođenje eura u uvjetima nadolazeće krize, koja će svoje zube pokazati upravo ove zime, ravno veleizdaji.

A kako će u eurima izgledati primanja hrvatskih građana, i koliko će oni biti siromašni prema državljanima drugih država koje imaju euro, najbolje se vidi na nizu slijedećih fotografija.

Primjerice, oni koji sada primaju minimalac u kunama, dobivati će tek jednu novčanicu od 500 eura.

Umirovljenici s prosječnom mirovinom dobivati će 350 eura.

Prosječna plaća u Hrvatskoj koja iznosi oko 6.000 kuna, a koju prima oko 65% građana, bit će zamijenjena sa 800 eura.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
www.paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button