Uncategorized

Bomba iz HDZ-a BiH: ‘Na izbore po ovom neustavnom zakonu ne idemo! Dosta je ponižavanja Hrvata’

Dosta je ponižavanja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. HDZ BiH po ovom zakonu neće ići na izbore, rekao je za Bild.ba visoki dužnosnik te stranke. On tvrdi kako nema smisla ponovno asistirati bošnjačkoj politici.

“Na našoj strani su ustav i presude. Naš prijedlog riješava sve ono na što su se stranke sa sjedištem u Sarajevu do sada vadile. Riješili smo i domaće presude i one Europskog suda za ljudska prava. Po našem prijedlogu, svi se mogu kandidirati i biti izabrani. Diskriminacije nema. Prije nego što je do pregovora uopće došlo nama su i Amerikanci i Venecijanska komisija rekli da je naš prijedlog pravno iznimno točan”, rekao je za Bild.ba ovaj HDZ-ov veteran.

Naš izvor, pod uvjetom da ostane anoniman, dodaje i kako HDZ BiH neće držati ljestve Bošnjacima da Hrvatima ponovo izaberu predstavnike.

“IDragan (op. a. Čović) i drugi stranački veterani su umorni.

Ovo neće dobro završiti.

Postoji dio u stranci koji će se rukama i nogama boriti da izbora bude, ali to su karijeristi i lovci na plaće i pozicije.

Ovim putem im poručujem da se njih neće ništa pitati. Hrvati naprosto više ne smiju držati Bošnjacima ljestve da nam nameću predstavnike”, rekao je on.

Dodaje i kako će se neke stvari znati nakon Sabora HNS-a koji će se održti 19. veljače.

“Ina HNS-u će neke stvari biti jasnije. Nadam se da će gospoda iz oporbe koja promišlja hrvatski  biti uz HDZ. Ako i ne budu, vjerujem da će narod prepoznati treba li ići na izbore ili ne. BiH je u nepovratnoj krizi i osobno mislim da spasa nema. Nećemo ništa raditi ishitreno i naglo jer tu poziciju nemamo, ne smijemo izgubiti naš krizni potencijal, ali od izbora, uvjeravam vas, nema ništa”, zaključio je naš izvor.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
poskok.infobild.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button