Domovina

Novim zakonom, Vlada Republike Hrvatske je priznala da je ukrala narodu referendum!

Novim zakonom, Vlada Republike Hrvatske je priznala da je UKRALA NARODU REFERENDUM! Sve izmjene Zakona o referendumu dolaze dosta kasno i ostavljaju gorak okus svim ljudima diljem Hrvatske koji su dali svoje potpise i volonterima koji su dali svoje dragocjeno vrijeme i trud kako bi se prikupili potpisi.

Novim zakonom, Vlada Republike Hrvatske  je priznala da je ukrala narodu referendum!
www.crodex.net

Također 2018. godinu su obilježili i gradonačelnici Rijeke i Samobora koji su samovoljno sprječavali svoje građane da se izjasne po pitanju referendumskih inicijativa. Tadašnji ministar uprave Lovro Kuščević obećavao je da će “Ustavom i zakonima” ŠTITITI GRAĐANE, međutim zaštitio je vladajuće jer je zajedno s Plenkovićem ukrao referendum ljudima.

Novi Vladin Zakon o referendumu i dalje je manjkav jer na državnoj i lokalnoj razini i dalje imamo jedan od najvećih cenzusa na svijetu (10% prikupljenih potpisa na razini države, 20% na razini lokalne samouprave). To se mora smanjiti. Također i dalje ćemo se zalagati za elektroničko prikupljanje potpisa zbog pouzdanosti i manjih troškova. Ako možemo elektronički popisivati stanovništvo, zašto ne bismo mogli i prikupljati potpise za referendum?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button