Crna kronikaSvijet

Bolnica ga skinula s liste čekanja za novo srce jer nije cijepljen

Amerikanca DJ-a Fergusona bolnica je obrisala s popisa osoba koje čekaju transplantaciju jer nije cijepljen protiv Covida, piše BBC.

31-godišnjem DJ Fergusonu treba novo srce, ali Brigham and Women’s Hospital u Bostonu skinula ga je s popisa, rekao je njegov otac David. Rekao je da se cjepivo protiv COVIDA protivi “osnovnim principima njegovog sina, on ne vjeruje u to”.

Bolnica je rekla da slijedi politiku, prenosi RTL.

S obzirom na nedostatak dostupnih organa, činimo sve što možemo kako bismo osigurali da pacijent koji dobije transplantirani organ ima najveće šanse za preživljavanje, kazali su u priopćenju iz bolnice.

Glasnogovornik je rekao da bolnica zahtijeva “cjepivo protiv koronavirusa i način života kandidata za transplantaciju kako bi stvorili najbolju šansu za uspješnu operaciju i optimizirali preživljavanje pacijenta nakon transplantacije, s obzirom na to da je njihov imunološki sustav drastično potisnut”.

Bolnica je odbila raspravljati o pojedinostima, pozivajući se na privatnost pacijenta.

Dodali su da, većina od 100.000 ljudi na čekanju za transplantaciju organa, neće dobiti organ u roku od pet godina zbog nedostatka dostupnih organa.

Ferguson je u bolnici od prošlog vikenda i pati od nasljednog srčanog problema zbog kojeg mu se pluća pune krvlju i tekućinom.

Organizator prikupljanja sredstava rekao je da je Ferguson zabrinut da bi mogao doživjeti upalu srca, potencijalnu nuspojavu cijepljenja protiv koronavirusa za koju američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) naglašavaju da je rijetka i da bi se mogla pokazati opasnom s obzirom na slabost njegova srca.

CDC potiče primatelje transplantacije i one u njihovim najbližim krugovima da se potpuno cijepe.

Organi su oskudni, nećemo ih dijeliti nekome tko ima male šanse za život kada drugi koji su cijepljeni imaju veće šanse da prežive nakon operacije, rekao je Dr. Arthur Caplan, voditelj medicinske etike na NYU Grossman School of Medicine.

Njegova obitelj je sugerirala da je preslab da bi ga premjestili u drugu bolnicu i da mu “ponestaje vremena”.

Moj dječak se bori prilično hrabro i ima integritet i principe u koje stvarno vjeruje i zbog toga ga još više poštujem, rekao je David Ferguson, njegov otac.

To je njegovo tijelo. To je njegov izbor, kazao je.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
jabuka tv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button