Domovina

Bile: Obilježen Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima

U organizaciji Odjela Hrvatskog narodnog sabora za Drugi svjetski rat i poraće na “Groblju mira” na Bilima kod Mostara obilježen je Europski dan sjećanja na žrtve komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma.

Svetu misu predvodio je biskup mostarsko-duvanjski mons. Petar Palić, koji je u svojoj propovijedi istaknuo kako svi oni koji su prošli iskustvo rata znaju kako je teško doći do istine.

”Istina nema alternative, jer istina dovodi do pravde, a učvršćuje mir. Dokle god povijest počiva na neistinama i mitovima, na jednostranom pogledu na stvarnost, budućnost počiva na klimavima nogama. Kako bismo bili korak bliže istine Europski parlament je 2008. godine donio rezoluciju kojom je pozvao sve svoje članice na obilježavanje Dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, komunizma, nacizma i fašizma”, podsjetio je biskup Palić.

Na kraju propovijedi biskup Palić poručio je kako svi oni koji su nevini stradali u totalitarnim režimima imaju pravo na istinu. ”Moralna je dužnost svih nas boriti se za istinu i očuvati spomen na ubijene”, zaključio je biskup mostarsko-duvanjski. Europski dan sjećanja na žrtve komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma na lokaciji “Groblja mira” obilježava se od 2013. godine.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button