Ljepota i zdravlje

Srića upozorava:“Brojke će rasti.”

Zbog pogoršanja situacije s epidemijom koronavirusa u Zavodu za javno zdravstvo održan je hitan sastanak. Iako je od jučer više od tri i pol tisuće novozaraženih te 25 preminulih, Stožer s obzirom na iskustvo iz drugih zemalja gdje bilo kakve mjere i uvođenje restrikcija sa covid potvrdama ne utječu gotovo uopće na smanjenje broja zaraženih za sada ne razmišlja o novim restrikcijama niti širenju obaveze korištenja covid-potvrda.

Međutim, jedan od najistaknutijih ”oštromjeraša” pulmolog Saša Srića se ne može pomiriti da Hrvatska ne prihvaća potpuno covid ludilo koje je zahvatilo neke druge zemlje te smatra da je itekako vrijeme za uvođenje covid potvrda i u druge djelatnosti. Jer stanje u bolnicama kakvo je danas rezultat je prethodna tri tjedna.

“Mislim da bi se trebalo prijeći na online nastavu jer su djeca prenositelji, također covid-potvrde trebalo bi se uvesti za ulaske u kafiće, restorane… Jer ova brojka, po svemu sudeći neće padati, nego rasti”, upozorava Srića.

Nadamo se da Vlada RH neće podleći pritiscima mainstream medija i ”oštromjeraša” te da će ukinuti i već postojeće mjere jer je već jasno da mjere nemaju nikakvog smisla. Primjerice Latvija ima totalitarno implementirane propusnice, a od prije 12 dana necijepljeni više ne smiju u supermarkete! I kako im ide — uvjerljivo najgori u svijetu. Stoga se postavlja logično pitanje čemu služe propusnice osim da prošire epidemiju?

U nastavku donosimo kratak pregled epidemiološke situacije koju donosi koronavirus.hr:

srića

U tablici 2. dan je prikaz seta pokazatelja vezanih uz težinu kliničke slike te smrtnost od/sa COVID-19 za
posljednjih 8 tjedana epidemije

U posljednjih je tjedan dana hospitalizirano 656 osoba, od kojih 185 (28,2%) su cijepljeni barem jednom
dozom cjepiva protiv COVID-19.

Ukupno je od početka epidemije preminulo 8.896 osoba. Većina preminulih osoba imala je značajne
komorbiditete ili su bili visoke životne dobi. Prosječna dob preminulih osoba iznosi 76,3 godina.

Dobno-spolna raspodjela umrlih od COVID-19 u periodu 25.2.2020.-17.10.2021.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
koronavirus.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button