Izbor uredništva

Najnevjerojatnija priča koje nema u ”mainstream” medijima

U studenom 2019. Zaklada Billa i Melinde Gates (BMGF) je investirala 55 mil. USD u BioNTech, malu gubitašku kompaniju iz Njemačke (samo u prvih pola 2019. gubitak oko 90 mil. eura).

Odmah po izbijanju pandemije, 13.3.2020., BioNTech potpisuje sporazum s Pfizerom za razvijanje mRNA cjepiva, po kojim dijeli s njime prihode pola-pola. Dioničari se masno bogate, kompanija ubrzo vrijedi 90 milijardi USD.

BMGF navode tada, a tako piše i sada, da im je to STRATEŠKA investicija. Svejedno, u studenom 2021. Bill Gates izjavljuje da njihovo cjepivo ‘samo neznatno smanjuje prijenos’. Istovremeno, BMGF prodaje skoro sve javno objavljene dionice uz profit oko 200-300 mil. USD (točan datum prodaje nije dostupan, skrivaju ga).

To je prikazano na donjem grafikonu, ali su brojevi samo za javno objavljenih oko 19 mil. USD ulaganja koje sam našao u financijskim izvještajima (u komentarima), odnosno za malo preko 1 mil. dionica. Međutim, BioNTech i BMGF tvrde da je BMGF kupio preko 3 mil. dionica. Što je bilo s ostalima, ne zna se, ali ako je s njima bilo slično, onda je profit BMGF u ovom slučaju oko 1 milijarda USD.

Jako je zanimljivo i da je nakon njegove prodaje dionica BioNTecha kolabirala. Jadni ostali dioničari .

Ključna pitanja:

1. Ako je ovo STRATEŠKA investicija, zašto su špekulativno prodali?

2. Zašto su naši koronaški znanstvenici upravo nakon te izjave ubacili u petu brzinu tvrdeći da cjepivo baš dobro sprječava infekciju i prijenos (svakako pogledajte ovdje!)? Baš je nekako ispalo kao da je došao signal onekud da se proba sanirati šteta.

No, nemojte biti teoretičari zavjere i misliti da ih je netko stimulirao jer je poznato da su znanstvenici pošteni, a glavni epidemiolog HZJZ Bernard Kaić koji sam sebe naziva Mali Mujo tvrdi da je baš on ‘borac protiv gramzivosti farmaceutskih kompanija koje žele zaraditi na cjepivu’. Zanimljivo, izgubio je glas upravo kad su ostvareni najveći profiti u povijesti farma industrije!

3. Zašto je ljevičarima Bill Gates postao idol, a mrze Elona Muska?

p.s. E da, zašto nema u medijima? Nemojte misliti da to ima veze s time da je ‘investirao’ i donirao stotine milijuna dolara ključnim medijima, i to također nema nikakve veze s time da ga predstavljaju kao glavnog ”stručljaka” za pandemiju, budućnost prehrane, klimatologiju i prđenje krava .

p.p.s. Zašto mi je Faktograf svojevremeno označio kao lažnu 100% istinitu, faktičnu snimku gdje Melinda Gates kaže da ga je ostavila između ostalga i zbog njegovih veza s Epstainom?

Nenad Bakić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button