Magazin

Avanturistički park Peć Mlini -fascininantne prirodne ljepote

Avanturistički park Peć Mlini je jedinstveni park na našim prostorima, a pri odlasku ćete sigurno ponijeti sa sobom nove avanturističke uspomene koje se pamte cijeli život.

Ovaj pitomi kraj privlači svojom ljepotom i prekrasnim prizorima. Velika pećina, mnogi izvori i lijepi puteljci o ovom mjestu govore i puno više od tisuću riječi. Zidine starih mlinica ponosno stoje i kao da svjedoče kako su nekada davno teškim i mukotrpnim radom kruh za život zarađivali vrijedni stanovnici ovoga prelijepog kraja.

Prilikom dolaska ne smijete zaobići ni Ravlića pećinu koja se nalazi nadomak izvora rijeke Tihaljina, a bilježi dug vremenski raspon kontinuiteta življenja, od prije 5.000 godina pr. Kr. do 1.500 god. pr. Kr. što je još jedan razlog zbog kojeg Avanturistički park Peć Mlini morate zabilježiti kao vrijednu posjeta u skorije vrijeme u svoj kalendar. Dočekat će vas turistički vodič koji će vas informirati o načinu života iz toga vremena, legendama kao i o najvažnijim arheološkim nalazištima koja svjedoče o naseljenim lokalitetima ovog prostora.

Za one željne adrenaline i avanture tu je Zip line koji polazi s brda Petnjik iznad Peć Mlina gdje se nalaze dvije sajle u dužini od 600 metara i 400 metara što čini najduži zip line u Bosni i Hercegovini.

Postavljeno je također i sportsko penjalište te Via Ferrata uz Cvitanjske stine u dužini od cca 300 metara. Via ferrata se preporuča za psihofizički spremne osobe koje su iskusni penjači, a procijenjeno vrijeme prelaska je 2h.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button