DomovinaGospodarstvo

Zurovec o proračunu za 2023.:U kakvoj mi to diktaturi živimo?

U sjeni nogometne utakmice, u Saboru se raspravlja o proračunu za 2023.

U nastavku donosimo izlaganje saborskog zastupnika Daria Zuroveca koji je bio izuzetno kritičan prema prijedlogu proračuna:

”Mršavi rast BDP-a od 0.7%, rast proračunskih rashoda, pogotovo za plaće, uvođenje novih poreza koji će u blagajnu navodno donijeti 2 milijarde kuna (a u 4 godine, porezna nije naplatila 19 milijardi kuna), samo su neke sitnice koje bodu u oči.

Treba uvijek naglasiti, svaki porez koji se nametne, na koncu se prebaci u veće cijene prema građanima. Veće cijene, trošarine, manje dividende itd., sve ide na kraju na teret građana. I onda će se opet isti ti ponovno građani “guliti” kako bi ih se spašavalo. I tako u krug. Pa dokle više? U kakvoj mi to diktaturi živimo?

Zar “harač” prije 2011., dizanje PDV-a kasnije na 25% i sve ostali potezi, od podizanja trošarina, pa zadnjih par godina emitiranje “besplatnog” novca, nisu dovoljno zabetonirali jednu krizu za krizom te zar nisu dovoljan pokazatelj kako se krizne situacije ne rješavaju dodatnim zavlačenjem u džepove građana nego rasterećivanjem? Ispada da mi ništa nismo naučili iz vlastitih grešaka.

Stvarno se pitam radi li se sve to iz neznanja ili jednostavne nezainteresiranosti da nam bude bolje. U svakom slučaju, za građane je štetno.” između ostalog je naveo Zurovec.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button