Domovina

Gradonačelnik Čabra ukinuo odluku o nošenju maske u školama svog kraja:Maske ugrožavaju psihičko i fizičko zdravlje djece

Na konferenciji je prisustvovalo i stotinjak roditelja i djece, koji su pozdravili Dražovićevu odluku o ukidanju obaveznog nošenja maski

Danas su u Gerovu gradonačelnik Čabra Antonio Dražović i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić održali medijsku konferenciju na kojoj su najavili ukidanje obaveznog nošenja maski u školama u Gradu Čabra.

Gradonačelnik Antonio Dražović, koji je ujedno i načelnik civilnog stožera Grada Čabra, odluku o ukidanju obveznog nošenja maski u školama službeno je donio jučer, a danas je to objavio i obrazložio svojim sugrađanima.

čabra

„Maske ne samo da ne doprinose zdravlju naših najmlađih, već ugrožavaju psihičko i fizičko zdravlje djece. Depresija među djecom školske dobi u velikom je porastu u odnosu na prethodne godine, a tome sigurno doprinose maske i restriktivne mjere nestručnog stožera“, rekao je Dražović, koji je već ranije ukinuo obavezno nošenje maski u prostorima koje su pod gradskom ingerencijom.

Dražović je podršku dobio od europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića koji se u posljednje vrijeme ističe u Europskom parlamentu kao veliki protivnik fašistoidnih Covid mjera i kao borac za slobodu i psiho-fizičko zdravlje građana, navode u Živom zidu.

„U kontaktu sam s brojnim nezavisnim svjetskim stručnjacima, sve nove informacije koje saznam ću podijeliti sa sugrađanima. Dosta je bilo jednosmjerne i nekritičke propagande i kampanje straha. Drago mi je da se svijet sve više okreće od restriktivnih mjera i besmislenog lockdowna i da se kreće koristiti zdrav razum“, rekao je Sinčić. Dodao je da se nada kako će i ostali gradovi u Hrvatskoj pratiti primjer Čabra i da će sloboda i zdrav razum prevladati.

Na konferenciji je prisustvovalo i stotinjak roditelja i djece, koji su pozdravili Dražovićevu odluku o ukidanju obaveznog nošenja maski.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button