Domovina

Konobarica otkantala Beroša, jer nije htjela staviti masku

Konobarica u Zadru koja zbog respiratornih problema, a ima i potvrdu od liječnika da ne mora nositi, masku izrazito je naljutila ministra zdravstva Vilija Beroša koji ni sat vremena nakon tog “incidenta” nije mogao doći k sebi.

Ministar zdravstva Vili Beroš, koji je u subotu u Zadru u košarkaškom domu Krešimira Ćosića cijepio, među ostalima, direktora KK Zadra Željka Žilavca i izjavio da mu je „čast biti u Zadru koji je kolijevka naše košarke“, samo dan kasnije ljutito je konstatirao da iz Zadra odlazi razočaran i zabrinut.

Razlog tome je incident koji se u nedjelju ujutro dogodio na zadarskom gradskom trgu, gdje je Beroš sa suprugom sjeo popiti kavu, na vanjskom prostoru kafića.

Konobarica otkantala Beroša

– Pojavila se konobarica koja nije nosila masku. Naručio sam kavu za sebe i suprugu, ali sam, naravno, pitao mladu damu koja poslužuje zašto ne nosi masku. Ništa nije odgovorila. Možete li zamisliti do koje mjere sam bio konsterniran kad se nakon nekog vremena ista konobarica vratila noseći naručene kave i opet nije imala masku! Kako je to moguće? Valjda vam je jasno da ja, kao ministar zdravstva, nisam mogao tu ostati piti kavu. Kakvu poruku bih time poslao javnosti, nakon što se toliko borimo da se epidemija suzbije?! Ostavio sam novac na stolu i otišao – kazao je u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju u nedjelju ujutro ministar Beroš.

No, u veljači prošle godine drukčije je govorio o virusu zbog kojeg bi danas kažnjavao one koji ne žele nositi masku ili se ne žele cijepiti.. “Nema panike, to je bolest koja u najvećem broju slučajeva ne ostavlja teže posljedice jer preko 80% bolesnika ima blaži oblik. To je poput teže gripe”, ustvrdio je tada ministar Vili Beroš.

U sukobu s jednom konobaricom u Zadru pokazao je koliko moć može biti krhka. Otkantala je svu njegovu napuhanost i podlost u trenutku.

Nakon što je ministar izvijestio šefa Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šimu Vickovića, o tome što je doživio, na teren su izašli članovi Civilne zaštite koje je predvodio zapovjednik Mate Lukić.

Evo što je o tome kazao:

“Obavili smo nadzor, osoblje ugostiteljskog objekta nosilo je maske, a djelatnica koja je poslužila ministra ima urednu liječničku dokumentaciju da zbog zdravstvenih razloga ne treba nositi masku. Ima respiratorne probleme. Ostalih pet djelatnika poštivalo je epidemiološke mjere.” – kazao je Lukić.

U kafiću je vladala ugodna atmosfera, kritike ministra Beroša nisu ih previše pogodile, a kako su nam kazali gosti kafića, Mate Lukić je želio podmiriti iznos od 2 kune koje su ministar i njegova supruga ostali dužni. Ostavio im je i napojnicu.

Lukić je potvrdio da je podmirio račun.

“Istina je, platio sam preostale dvije kune i ostavio napojnicu umjesto ministra. Ostao je dužan, pa su konobarice bile u strahu da će ih kazniti inspekcija.” – poručio je Lukić.

No, MIZ,HZZJ, a ni Civilna zaštita, nisu ni u jednom dokumentu donijeli uredbu da konobari na otvorenim terasama moraju nositi zaštitne maske. Za terase su donesene mjere oko distance među stolovima i korištenju dezinfekcijskih sredstava, ali i ne o obavezi da konobari poslužuju goste sa zaštitnim maskama.

Nije je imao ni ministar, a ni njegova supruga, dok je trenirao epidemiološku situaciju na sirotoj konobarici kojoj je ostao dužan dvije kune.

Izderao se na konobaricu jer je ona bila toliko pristojna, pa je njegov bezobrazluk samo ignorirala i šutke poslužila kavu. Ovo je pravi primjer kako mali kompleksaš kojeg nakitiš sa ministarskom foteljom brzo izraste u zrelog zlostavljača. Osim toga, u 15 mjeseci oduzeo je ljudima mjesece i mjesece normalnog rada, prehranjivanja obitelji, a sada se još i bahati.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button