Borilački sportovi

Zlatna Matea Jelić : ‘Želim doček u Kninu spojiti s proslavom Oluje, to smo mi – Hrvati’

Hrvatska taekwondoašica Matea Jelić osvojila je povijesno zlato za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 67 kilograma. Nakon velikog uspjeha svojim izjavama mlada Kninjanka ne prestaje oduševljavati hrvatsku javnost, nakon velike pobjede vrijeme je za uživanje:

“Sada je na redu uživanje u selu. Nema više natjecanja i stresa, samo opuštanje”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju Matea.

Podsjetimo, Matei su hrvatski sportaši priredili sjajan doček pri povratku s borilišta u olimpijsko selo. Hrvatska sportska heroina je to i zaslužila.

“Doček je bio sjajan. U selu su me dočekali kao da sam kod kuće. To smo mi Hrvati! Uvijek se držimo skupa i to nam je najveća snaga…”

Matea je dva mjeseca bila izolirana te odvojena od svoje obitelji, a obitelj, uz vjeru, uvijek stavlja na prvo mjesto, kako se ne bi zarazila koronavirusom.

“Da, nažalost, morala sam ih izbjegavati. Taj dio priprema mi je najteže pao. Ali čim je završilo finale, odmah sam ih nazvala iz dvorane. Vrištali su, slavili, mama je i zaplakala! Svi su bili presretni i ponosni na mene. Kasnije su mi slali slike i videa s fešte. Jedva čekam vratiti se u Knin”, poručila je Matea, koja u Kraljevskom gradu, koji je četiri godine bio pod srpskom okupacijom, želi spojiti doček s proslavom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

“Želim doček spojiti s proslavom Oluje! U Hrvatsku se vraćam najvjerojatnije za dva dana, a taman se bliži i obljetnica Oluje. Taj događaj mi jako puno znači. Oluja je za mene nešto posebno i voljela bih da napravimo jednu zajedničku veliku feštu. Bila bi mi čast, zaista”, poručila je zlatna Hrvatica.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button