Domovina

Željko Komšić 2021. prijeti ratom kao Milošević 1991. godine

Komšić koji je utjelovljenje oduzimanja političkih prava Hrvata u BiH jer je tri puta bošnjačkim glasovima biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH danas je najavio podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih u Republici Srpskoj

Luka Mišetić, američki odvjetnik hrvatskih korijena koji je najpoznatiji kao haaški branitelj generala Ante Gotovine, danas je na Twitteru protuhrvatskog i drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića, usporedio s bivšim predsjednikom Srbije Slobodanom Miloševićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Željko Komšić  2021. prijeti ratom kao Milošević 1991. godine
www.crodex.net
Snimka zaslona

Balkanski predsjednik kaže da kao odgovor na “secesionističke aktivnosti… odgovor morati biti sila”. Slobodan Milošević, 1991. (Hrvatska)? 1992. (Bosna i Hercegovina)? 1998. (Kosovo)? Ne, Željko Komšić, 2021., “hrvatski” član Predsjedništva BiH kojeg su izabrali Bošnjaci, napisao je Mišetić na Twitteru.

Američki odvjetnik referirao se na današnju Komšićevu izjavu za sarajevski portal Klix.ba u kojoj je kazao da će se na poteze vlasti u Republici Srpskoj morati reagirati silom.

Ovaj političar koji je utjelovljenje oduzimanja političkih prava Hrvata u BiH jer je tri puta bošnjačkim glasovima biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH danas je najavio podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih u Republici Srpskoj jer je jučer u Službenom glasniku RS objavljen Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, a njegova primjena počinje za šest mjeseci.

Komšić je kazao da je na potezu Tužiteljstvo BiH. Jer, dodao je da će se, izostanu li reakcije pravosudnih tijela, iste stvari dogoditi s pravosuđem i Oružanim snagama BIH.

“Ako se ovo nastavi, sutra će se isto dogoditi i s Oružanim snagama BiH, s pravosuđem, a kad se dogodi, tad će se morati odgovoriti silom”, kazao je Komšić.

S druge strane “najlažljiviji intervju godine dao je Bakir Izetbegović za HTV

“Najlažljiviji intervju godine 2021., Bakir Izetbegović za HTV: Učinili smo sve što smo mogli da bh. Hrvatima ogadimo BiH”, napisao je na Facebooku, prof. dr. Mile Lasić, referirajući se na intervju za Dnevnik HTV-a predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, u kojem je kazao da bošnjački politički establishment na čelu s njegovom SDA čini sve kako bi se Hrvati u BiH osjećali relaksirano te kako bi im “omilili BiH”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kratki komentar profesora Lasića odlično je sažimanje svih teza koje je cinični Izetbegović iznio u središnjoj informativnoj emisiji HRT-a.

Podsjećamo, Izetbegović je, odgovarajući na tvrdnju da bošnjački unitarizam i srpski separatizam jednako dezintegriraju BiH rekao da on taj unitarizam ne vidi,

“Ja ga ne vidim, kada je u pitanju bošnjački unitarizam. Činimo sve da se Hrvati, kao najmalobrojniji narod, osjećaju “relaksirano”. Imaju na razini države stotinu bitnijih pozicija koje vladaju državom i na razini Federacije oko 200. Hrvati imaju paritet. Ima ih 15% u državi i imaju preko 33% pozicija ministarskih, direktorskih itd.

Dakle, Hrvati od tih 300 važnih pozicija imaju 46 pozicija preko onoga što im Ustav jamči. I imaju ovu jednu, Željko Komšić, s kojom su nezadovoljni. Imaju 46 gdje bi trebali biti zadovoljni jer su ih dobili na uštrb Bošnjaka. Bošnjaci imaju 46 pozicija manje u namjeri da Hrvatima “omile” BiH. Ne vidim ja tu neki pokušaj dominacije, unitarizma”, kazao je Izetbegović.

Mile Lasić umirovljeni je profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na kojem je predavao od pokretanja studija politologije.

Smatra ga se vodećim eurologom u BiH i jednim od najboljih politologa u bivšoj Jugoslaviji.

Posebno su značajne njegove knjige koje govore o tematici Europske unije te integriranja u istu poput “Europska unija – nastanak, strategijske nedoumice i integracijski dometi”, “Uzaludni proeuropski pledoaje – prilozi ‘refleksivnim modernizacijama’”, “Transnacionalne socijalizacije politike i institucije Europske unije”, ali i “Aporije multikulturalnosti u svijetu i kod nas.”

Lasić je pisao i za mnoge istaknute tiskovine u BiH poput Večernjeg lista, Dnevnog lista, Oslobođenja i drugih.

Profesor Lasić rođen je u mjestu Uzarići pored Širokog Brijega, bio je jugoslavenski i bh. diplomat u Njemačkoj, a posljednjih petnaestak godina proveo je na mostarskom Sveučilištu.

www.crodex.net / hms

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button