Domovina

Luka Mišetić: Bošnjaci sada žele isto što je Milošević htio

Na Twitteru se razvila zanimljiva rasprava u kojoj je reagirao i Luka Mišetić, a koju je generirala izjava specijalnog američkog izaslanika Gabriela Escobara, koji je Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji (HINA), među ostalim kazao da se Hrvati u BiH moraju osjećati ugodno, da u BiH moramo imati vibrantno i politički aktivno hrvatsko stanovništvo te da bez toga Dayton neće uspjeti, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Američki odvjetnik hrvatskog porijekla, Luka Mišetić, kao i mnogo puta do sada argumentima je pobio stavove probošnjački orijentiranih twitteraša. Ovaj put Mišetić se osvrnuo na tweet barunice Arminke Helić, članice britanskog doma lordova.

Luka Mišetić odgovara Arminki Helić

Krenimo redom, bošnjački politolog, Jasmin Mujanović, referirao se na Escobarovu izjavu spomenutu u prvom pasusu ovoga teksta.

-Američki regionalni izaslanik kaže da je svrha politike Washingtona u BiH da se Hrvati “osjećaju sigurno, udobno i ekonomski održivo” u BiH, napisao je Mujanović pojasnivši da je takav okvir (kako ga je osmislio Escobar) isključujući što smatra dokazom da su stavovi službene američke politike formirani na osnovu sektaških zahtjeva HDZ-a BiH, a cijelu tu situaciju smatra razočaravajućom.

Na Mujanovićev Tweet referirala se Helić koja je kazala da retrogradna politika usmjerena na cementiranje pozicije nacionalista i njihove jedinstvene korupcije na račun progresivnih i mladih. Ironično se zahvalila američkom veleposlanstvu u BiH i pozvala na vraćanje na početak projekta, očito misleći na to da je vrijeme pregazilo daytonski okvir za BiH.

Na opasku Helić javio se Mišetić koji ju je podsjetio da se upravo Slobodan Milošević zalagao za koncepciju “jedan čovjek jedan glas”, a svi znamo čime je završilo zalaganje za takve politike početkom devedesetih.

-Barunice Helić, podsjetimo, upravo je Milošević pokušao Jugoslaviji nametnuti “jedna osoba, jedan glas” kako bi osigurao srpsku dominaciju. Bošnjački tvrdolinijaši, koji su se suprotstavljali Miloševiću, sada pokušavaju Bosni nametnuti Miloševićevu taktiku, napisao je Mišetić te tagirao Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

Izvor: /B. G./HMS/

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button