Domovina

HDZ SE MORA OPREDIJELITI – JE LI ZA PUPOVCA, KARADŽIĆA I MLADIĆA, ILI ZA TUĐMANA I EUROPSKE VRIJEDNOSTI

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica, je danas, povodom nazočnosti Milorada Pupovca proslavi prošlog vikenda u Banja Luci, uputila otvoreno pismo predsjedniku Vlade, a to isto pismo proslijedila i na uvid važnijim društvenim ustanovama poput HAZU-a, Matice, Biskupske konferencije i dr.. Pismom se na plastičan način razotkriva kako koalicija Pupovca, i njegovog “suhog zlata” Andreja Plenkovića, podupire otvorenu protuhrvatsku, protudemokratsku i velikosrpsku politiku i vrijednosti, koji su u potpunoj suprotnosti sa postojanjam R.Hrvatske. Pismo prenosimo u cijelosti, i pitajući se, koliko treba proći izbornih ciklusa da se u R.Hrvatskoj konačno izabere vodstvo istinskih domoljubnih, kršćanskih i suverenih vrijednosti? A ne briselske (i tko zna čije još) sluge iz jugoslavenskog, neokomunističkog i protukršćanskog miljea i pedigrea? Koliko još? Je li trebaju doslovno početi padati granate da shvatite tko uništava Domovinu – doslovno (“raselit nas triba – da nas manje ima“)? Možda ovo pitanje ponajviše treba narod odgovoriti – na sljedećim izborima!

Poštovani gospodine Plenkoviću,

U hrvatskome narodu postoji izreka „uvijek može biti gore“. A hrvatski građani, naviknuti na Vaše kršenje zakona, sudjelovanje u korupciji i zaštitu iste, doživjeli su upravo tu poslovicu kada su iz medija doznali da je član Vaše vladajuće koalicije, Milorad Pupovac, prošle subote sudjelovao na ratnohuškačkom, velikosrpskom i protuustavnom skupu u Banja Luci.

Kao što je poznato, Ustavni sud BiH je Dan Republike srpske, 9. siječnja, proglasio protuustavnim s obzirom na to da se tim datumom obilježava skup na kojemu su osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić i Biljana Plavšić započeli agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Obilježavanje tog datuma odbacila je i venecijanska komisija, kao i ogromna većina međunarodne zajednice.

pupovca
Foto: izvor Facebook

– Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac intimno se družio s ljudima kao što je izvjesni general Pandurević, osuđen za genocid u Srebrenici.

– Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac sudjelovao je na skupu na kojem se vrijeđala Hrvatska Država te kolektivno vrijeđao hrvatski narod, apsurdnim klevetama, koje nijedan politički analitičar ne može razumjeti – te klevete ne spadaju u političku analizu, već u medicinsku.

– Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac sudjelovao je na skupu gdje je glavnu riječ vodio Milorad Dodik, kojem je SAD prije nekoliko dana proširio sankcije zbog nacionalizma i korupcije.

Gospodine Plenkoviću, Republika Hrvatska članica je Europske Unije u kojoj bi se zakoni trebali primjenjivati jednako prema svim građanima, pa tako i prema Vašem koalicijskom partneru Pupovcu. Pupovac je sudjelovanjem na tom sramotnom, protudemokratskom i protucivilizacijskom skupu, na kojem se slavio genocid, etničko čišćenje i zagovarala se velika Srbija, koja izravno prijeti suverenitetu Republike Hrvatske, počinio kazneno djelo.

Naime, u članku 325. i u članku 349. Kaznenog zakona upravo su opisane radnje koje je Pupovac počinio, te DORH po službenoj dužnosti mora utvrditi je li protiv Pupovca treba otvoriti kazneni postupak.

Vi, gospodine Plenkoviću, i Vaši saborski zastupnici dužni ste distancirati se od Pupovčevih rabota, te ga trenutačno isključiti iz koalicije, jer ukoliko to ne učinite to bi značilo da je Pupovac u ime vladajuće koalicije, to jest, u Vaše ime sudjelovao na tom skupu.

Nitko Vam nije, gospodine Plenkoviću, dao mandat da Vaša vlada podupire velikosrpsku i antidemokratsku politiku, jer na skupu u Banja Luci nije bila ni predstavnika Europske unije, ni predstavnika onih država s kojima se smatramo bliskima po demokratskim vrijednostima.

Vi ne možete biti podupiratelj srpske nacionalističke dekadencije i skupa na kojem se umanjuje genocid u Srebrenici te niz etničkih čišćenja koje su srpske snage počinile u Hrvatskoj i u BiH. To bi značilo da Hrvatska staje na stranu velikosrpskog nacionalizma a protiv vrijednosti EU, protiv nevino ubijenih žrtava, protiv njihovih obitelj i protiv civilizacijskih vrijednosti.

Vi i Vaš koalicijski partner biste se trebali opredijeliti – jeste li za Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ili za Tuđmana i europske vrijednosti.

A vama, saborskim zastupnicima HDZ-a, poručujem da ne možete ići u svoje gradove i općine, i zaklinjati se na demokratske i europske vrijednosti te na vrijednosti Domovinskog rata, dok vaš koalicijski partner Pupovac, s kojima držite vlast u Hrvatskoj, sudjeluje na proslavama s ljudima koji otkrivaju spomen-obilježja masovnim ubojicama, kao što je izvjesni major Tepić, koji je svojim zločinima prouzročio desetke ubijenih i ranjenih hrvatskih građana u Bjelovaru.

Vrijeme polaganja računa će vrlo brzo doći!

Karolina Vidović Krišto, Zastupnica

Na znanje:

  • Glavnoj državnoj odvjetnici, gospođi Zlati Hrvoj Šipek
  • HAZU, svim članovima
  • Matici hrvatskoj, predsjedniku gospodinu Miri Gavranu
  • Rektorima svih hrvatskih sveučilišta
  • Pokretu Majke enklava Srebrenice i Žepe
  • HBK, svim biskupima

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button