Domovina

Zagrepčani, jeste li sada svjesni koga ste izabrali?

Antunovski hod na čekanju: Tomaševiću prioritet VegeSajam i kampanja

Antunovski hod mladih održat će se 8. lipnja. No, Grad Zagreb organizatorima još nije odgovorio na molbu za postavljanjem pozornice i razglasa na Trgu bana Josipa Jelačića. Odgovor čekaju dva mjeseca. Tomislav Tomašević danas je rekao da je ta “manifestacija tek za dva mjeseca” i da su prioriteti sada događaji vezani za izbore. Organizator hoda fra Stjepan Brčina upozorio je da su neki drugi događaji, koji su nakon njih uputili molbe, odobreni.

Fra Stjepan Brčina iz župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, 8. veljače podnio je zahtjev Gradu Zagreb za postavljanje pozornice i razglasa na Trgu Bana Jelačića.

“Kod sam predaje molbe odlazi se u gradski ured gdje se provjera događa li se već što toga dana na istoj lokaciji. Kada smo mi predali zahtjev, na Trgu nije bilo predviđeno ništa. Danas, vidimo na stranicama Grada Zagreba, 20. veljače je odobren VegeSajam koji se održava isti dan. Jedan dio njega se odvija ne Europskom trgu, a drugi na Trgu bana Josipa Jelačića”, objasnio je fra Stjepan Brčina za Narod.hr.

Očito je, stoga, da su organizatori VegeSajma, Udruga Prijatelji životinja, zahtjev predali nakon organizatora Antunovskog hoda. Pitanje je zašto su njima odgovorili 20. veljače, a Župa sv. Antuna još čeka.

Tomašević: Manifestacija je tek za dva mjeseca…

Situacija je tim gora jer je gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije vezano za Antunovski hod rekao da je “manifestacija tek za dva mjeseca”. Optužio je Most da politizira ovu temu.

Sada su prioritet svakodnevni zahtjevi svih političkih stranaka vezanih za kampanju, za postavljanje štandova i bina. To je sada prioritet jer ih ima puno, uključujući i Most koji pokušava politizirati ovu temu. Ti se zahtjevi sada moraju rješavati u roku nekoliko dana i Povjerenstvo je prioritiziralo te zahtjeve u odnosu na sve druge za manifestacije koje su, kao ova, tek za dva mjeseca”, rekao je Tomašević danas.

No, fra Stjepan Brčina upozorava da su oni zahtjev poslala prije dva mjeseca. Datum izbora tada nije bio ni određen.

“Po meni je logično i sasvim u redu, zbog organizacije posla, da se na neki odgovor općenito čeka neki određeni period. Je li to 30, 60 dana? Zna li itko u ovom Gradu do kad je vremenski limit da se odgovori na neko službeno potanje? Ili ćemo stavljati prioritete pa nešto stavljati po strani”, pita fra Stjepan.

Izvor:narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button