Svijet

ZA NE POVJEROVATI: Predloženo donošenje zakona kojim se dopušta oduzimanje djece od roditelja ako roditelji ne pristanu na promjenu spola

Novi prijedlog zakona usvojen u državi Washington nastoji potkopati roditeljska prava dopuštajući “skloništima” da pružaju medicinske usluge promjene spola maloljetnicima bez pristanka roditelja.

Senatski prijedlog zakona 5599, koji je sponzorirao senator Marko Liias, omogućit će certificiranim skloništima da kontaktiraju Odjel za djecu, mlade i obitelji umjesto roditelja, za djecu koja traže usluge reproduktivnog zdravlja ili rodno afirmiranu skrb.

Mnogi tvrde da bi ovaj prijedlog zakona mogao dovesti do zlostavljanja i iskorištavanja maloljetnika, budući da stvara potencijalni put predatorima da iskoriste ranjivu djecu koja možda traže sklonište ili medicinske usluge.

To bi također moglo imati dugoročne posljedice na mentalno i fizičko zdravlje djece koja možda nisu zrela ili sposobna donositi informirane odluke o svojoj zdravstvenoj skrbi.

Drugi su također istaknuli da vlada ne bi trebala biti uključena u pružanje rodno afirmirane skrbi maloljetnicima te da bi takve odluke trebale biti prepuštene roditeljima i medicinskim stručnjacima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
trendingpoliticnews.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button