Izbor uredništva

Dolazak antikrista: Evo koliko još imamo vremena!

Otkrivenje 13,1-10 nam daje više detalja vezano uz dolazak zvijeri, a jednako je važno i to što to potvrđuje duljinu njegove vladavine. Otkrivenje 13,5 kaže da će on vladati tijekom 42 mjeseca, što odgovara vremenu od tri i pol godine, odnosno duljini Velikih nevolja.

Kao što vidimo, rat bjesni – a evo svima bih preporučio pročitati iz Knjige Otkrivenja ŠESTO POGLAVLJE. Jaganjac otvara pečate i šalje svoje kaznene ekspedicije na zemlju.

Najprije bijeli jahač na bijelom konju, ima nategnut luk, strijelu, a na glavi mu kruna (latinski – corona). Nije li to znak za ove dvije minule godine kad je sve bilo u bijelome, kad su svi nosili “šprice” (cjepiva) u rukama, a taj jahač donosi “kugu”.

Drugi jahač na konju riđanu, nosi mač u ruci (simbol rata). Nije li to znak rata u Ukrajini kojemu upravo svjedočimo i zbog kojega je cijeli svijet u strahu.

Treći jahač nosi tezulju i mjeri pšenicu što predstavlja ogromnu inflaciju kojoj upravo svjedočimo. Inflacija je uzrokovana i korona virusom, a rat u Ukrajini donosi nam hiperinflaciju koju nitko i ništa neće moći zaustaviti.

Četvrti jahač donosi smrt, a prati ga Podzemlje. Dana mu je vlast nad četvrtinom zemlje: ubijati mačem, glađu, smrću i zvijerima zemaljskim. Dvije najveće pošasti koje dolaze otvaranjem četvrtog pečata su glad i nova bolest ili novi virus (kuga). Svi vidimo da nam prijeti velika nestašica hrane, a isto tako upravo svjedočimo tomu kako je u Ukrajini navodno pronađeno 30 labotratorija za proizvodnju biološkog i kemijskog oružja.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučila je Ukrajini da uništi opasne patogene koji se nalaze u ovim laboratorijima kako bi se spriječila mogućnost njihova “bijega” i širenja bolesti među stanovništvom.

Proteklih dana su sve glasnija nagađanja kako će se uskoro u ratu u Ukrajini upotrijebiti kemijsko oružje. Tko će ga upotrijebiti manje je bitno. Ono što je bitno je to da bi taj novi virus (oružje), koji će nas snaći kada se otvori četvrti pečat, mogao pobiti četvrtinu stanovnika zemlje.

Slike su to apokaliptične, a daju se uvelike primijeniti na naše vrijeme. Gospodin šalje svoje “kaznene ekspedicije” jer se navršila mjera ljudskoga bezakonja i grijeha.

Nevolje i Velike nevolje posljednjeg vremena?

Da bismo razumjeli Knjigu Otkrivenja moramo nešto reći o “Nevoljama” i “Velikim Nevoljama” posljednjeg vremena a koje su po svemu sudeći pred nama.

Nevolje su vremensko razdoblje kada će Gospodin postići barem dva aspekta svoga plana: 1) Dovršit će svoj stegovni postupak prema naciji Izrael (Daniel 9,24), te 2) osudit će nevjerne i bezbožne stanovnike zemlje (Otkrivenje 6 – 18).

Nevolje će trajati sedam godina. Velike nevolje čine posljednju polovicu razdoblja Nevolja, a trajat će tri i pol godine.

Od Nevolja se razlikuje po tome što će zvijer, odnosno antikrist, tada biti obznanjen, a Božji gnjev će se tijekom toga vremena snažno pojačati. Dakle, važno je istaknuti da Nevolje i Velike nevolje nisu sinonimi. U eshatologiji (nauku o budućim događajima), Nevolje se odnose na puno sedmogodišnje razdoblje, dok se Velike nevolje odnose na drugu polovicu Nevolja.

Sam Krist je upotrijebio izraz „Velike nevolje“ kada je govorio o posljednjoj polovici Nevolja. U Mateju 24,21 Isus je rekao: „jer će tada biti tolika nevolja kakve nije bilo od postanka svijeta do sada, niti će je biti.“ U ovome stihu Isus govori o događaju koji je navijestio u Mateju 24,15, odnosno o otkrivanju „groze pustoši“, čovjeka koji je poznat i kao antikrist.

Sada kada uzmemo u obzir sve navedeno, po svemu sudeći tri pečata iz Knjige otkrivrenja su već otvorena i pred samim smo otvaranjem četvrtog pečata koji će donijeti glad, veliki rat i kugu.

Peti pečat i dolazak antikrista

Iz Knjige Otkrivenja: “Kad Jaganjac otvori peti pečat, vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva što ga imahu. Vikahu iza glasa: »Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?«  I svakome je od njih dana bijela haljina i rečeno im je neka se strpe još malo vremena dok se ne ispuni broj njihovih sudrugova u službi i braće njihove koja imaju biti pobijena kao i oni”.

Kada uzmemo u obzir informacije koje nam je Krist dao u Mateju 24,15-30, lako je zaključiti da će početak Velikih nevolja biti povezan s grozom pustoši, odnosno antikristovim djelovanjem. U Danielu 9,26-27 čitamo da će taj čovjek sklopiti „savez“ (mirovni dogovor) sa svijetom za vrijeme od sedam godina (jednu „sedmicu“).

Otkrivenje 13,1-10 nam daje još više detalja vezano uz djelovanje zvijeri, a jednako je važno i to što to potvrđuje duljinu njegove vladavine. Otkrivenje 13,5 kaže da će on vladati tijekom 42 mjeseca, što odgovara vremenu od tri i pol godine, odnosno duljini Velikih nevolja.

Zaključak

Gospa nam je u svojoj poruci iz Međugorja od 25.02.2022. između ostalog poručila: “Pomozite mi dječice molitvom da sotona ne prevlada. Njegova moć smrti, mržnje i straha, pohodila je Zemlju.

Ako je njegova moć pohodila zemlju, to može jedino značiti da sotona (antikrist) već hoda zemljom i čeka svoj trenutak kada će se obznaniti i zavesti mnoge od nas.

Ako je prvi pečat otvoren prije dvije godine sa pojavom korona virusa, tada bi nam trebalo biti moguće prepoznati vremensko razdoblje u kojemu bi se antikrist trebao obznaniti.

To razotkrivanje bi se trebalo dogoditi za nekih godinu i pol dana a tada bi po svemu sudeći trebao biti otvoren i peti pečat.

Neka nam se Gospodin smiluje. Možda je tumačenje presmiono, ali je vrijeme za obraćenje. Korizma je.

I na kraju pitanje koje se postavlja je kako zaštititi sebe i svoje obitelji?

Moj savjet svima je da se obratimo molitvom Onoj koja zmiji satire glavu i koja će nas sigurno sačuvati od svog zla koje je pred nama, naravno ako ju to zamolimo:

Dolazak antikrista: Evo koliko još imamo vremena!
crodex.net
Izvor: Rastimo u Gospodinu

O, Djevice Marijo, Tvom Bezgrešnom Srcu posvećujemo danas naš dom i sve koji u njemu stanuju. Daj da naša kuća bude slična Tvojoj kući u Nazaretu po ispunjenju Božje volje, po djelima djelotvorne ljubavi i po bezgraničnoj predanosti Božjoj Providnosti! Daj da bude prebivalište mira i tihe sreće! Bdij nad svima koji u našoj kući stanuju, pomozi im uvijek da kršćanski žive i sve ih obujmi svojom majčinskom zaštitom! Čuvaj nas, o Djevice Marijo, po dobroti svoje velike milosti, da mi svoj ovozemaljski dom, koji smo ovdje zauvijek posvetili tvom Bezgrešnom Srcu, jednom u nebu zavrijedimo imati!

Amen!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button