Crna kronika

U Hrvatskoj pošti kršenje zakona i radnih prava. I nikome ništa..Necijepljenima zabranili…

U Hrvatskoj pošti djelatnici koji nisu cijepljeni ne smiju koristiti godišnji odmor, rad od kuće bit će omogućen samo djelatnicima koji imaju covid-potvrde, a Hrvatska pošta više neće zapošljavati necijepljene kandidate, navodi se u internoj prepisci djelatnika HP-a, koju Jutarnji list ima u posjedu, piše paraf.hr.

Hrvatska pošta svojim je necijepljenim zaposlenicima odlučila uskratiti temeljna radna prava, tvrde njihovi gnjevni djelatnici koji se ovih dana javljaju u redakciju Jutarnjeg s brojnim pritužbama za koje smatraju da su nepravedne i neustavne.

Dok se u upravi pravdaju kako je ‘netko krivo shvatio’, u navedenoj korespondenciji djelatnika HP-a vidljivo je nekoliko proklamacija kojih bi se njihovi zaposlenici trebali držati. Zanimljivo je i to kako je određeno da Hrvatska pošta neće zapošljavati necijepljene djelatnike.

Treba napomenuti da se Hrvatska pošta na svojim web stranicama hvali kako je već petu godinu za redom nositelj  Certifikata poslodavac partner (CEP) koju dodjeljuje tvrtka SELECTIO za izvrsno upravljanje ljudskim resursima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button