Domovina

Ekskluzivno: Trans-vijećnik Možemo iz afere Zambija sklopio vjerski brak u Evangeličkoj crkvi

Kako Narod.hr doznaje, transrodni par Kraljević, koji je u fokusu javnosti zbog afere Zambija, ozakonio je svoju vezu, nakon što je Noah Pintarić ‘promijenio spol’ iz ženskog u muški, i to u Evangeličkoj (luteranskoj) crkvi u Zagrebu krajem 2019. godine.

Noah Pintarić i Ivona Kraljević, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Zambiji zbog optužbi tamošnjeg pravosuđa da su još s tri hrvatska para sudjelovali u trgovini djecom iz DR Kongo, sklopili su 21.12.2019. godine crkveni brak u Evangeličkoj crkvi u Zagrebu kojoj je sjedište u Gundulićevoj ulici.

Transrodni vijećnik stranke Možemo Noah Pintarić, koji je ‘promijenio spol’ u djelomičnoj tjelesnoj tranziciji o čemu je sam javno progovorio, a sve ovjekovječio i u dokumentarnom filmu, nakon što je promijenio i u dokumentima spol iz ženskog u muški, sklopio je vjerski brak u navedenoj crkvi, prema dokumentima dostupnim redakciji. Nakon vjenčanja, Pintarić je prezime promijenio u Kraljević po svojoj supruzi.

Vjenčao ih je evangelički biskup Branko Berić

Snimka zaslona

Sukladno hrvatskim zakonima, vjerski oblik braka ima i učinke građanskog braka te je stoga ovaj brak potvrđen i u matici vjenčanih.

Pritom je zanimljivo za napomenuti da Noah Kraljević, nekoć Dalija Pintarić, osoba koja se već deset godina kroz LGBTIQ domaću scenu preko svoje udruge Trans Aid, danas KolekTIRV, financirane dijelom i javnim novcem o čemu smo ranije pisali, lobira pri državnim institucijama za tzv. ‘transrodnu’ agendu.

Homoseksualnim je parovima u Hrvatskoj dozvoljeno sklapanje životnog partnerstva, a ne braka. U Hrvatskoj su građani glasajući na prvom i jedinom narodnom referendum od osamostaljenja odlučili da je brak između žene i muškarca ustavna kategorije. Stoga je ‘promjenom’ spola, Pintarić/Kraljević iskoristio činjenicu da se u njegovim dokumentima ne vidi da je rođen kao žena, sklopio sa ženom vjerski brak koji ima učinke i građanskog braka.

To je bilo i presudno za ishođenje izvoda iz matice vjenčanih što je jedan od dokumenta koji su uvjet za posvajanje u DR Kongo, državi u kojoj je, baš kao i u Zambiji, izrijekom zabranjeno posvajanje djece transseksualnim i homoseksualnim parovima i to u slučajevima domaćeg, ali i međunarodnog posvajanja djece.

Izbor vjerske ustanove u kojoj je sklopljen vjerski brak između dvije biološke žene, također je indikativan

Naime, pastorica u Evangeličkoj (luteranskoj) crkvi Saša Sabol, danas Saša Kugler, također je ‘transrodna’ osoba. Radi se o biološkom muškarcu, koji je napravio tranziciju u ženski spol, odnosno, o transrodnoj ženi.

Naime, o tome je svojedobno pisao i tjednik Globus i to u kontekstu frakcijskih sukoba u Evangeličkoj crkvi. Naime, spomenuti evangelički biskup Branko Berić  koji je vjenčao par Pintarić-Kraljević i koji je personifikacija vodstva Evangeličke crkve u Hrvatskoj koje se ”posljednjih nekoliko godina stavilo u službu gay propagande te podržavaju i promiču homoseksualizam i lezbijstvo”, kako je pisao Globus.

U tom tekstu stoji i kako je Branko Berić je jedan od supotpisnika Ugovora između Vlade RH i Evangeličke crkve u RH i Reformirane kršćanske crkve u RH iz 2003. te, kao takav, upravlja bankovnim računom Evangeličke crkve u RH (na koji Vlada RH svake godine uplaćuje evangelicima blizu milijun kuna iz državnog proračuna). Prema popisu stanovništva iz 2021. godine, pripadnika Evangeličke crkve u Hrvatskoj je 0,14 posto.

Spominje se i pastorica Saša Sabol, česta gošća na raznim tribinama i aktivističkim LGBTIQ skupovima.

Riječ je o osobi koja je niz godina radila u školskim knjižnicama u Hrvatskom Zagorju, a na stranicama nekih od njih vidi se da o Saši Sabolu govore u muškom rodu, a dostupne su i fotografije Sabola kao muškarca.

U veljači 2020. Saša Sabol izdaje knjigu za djecu ”Kusa Lara” o udomljavanju psa. Promocija je bila u Hrvatskom centru za dječju knjigu.

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button