Svijet

Vrhovni sud New Yorka vraća na posao sve zaposlenike otpuštene zbog necijepljenja, nalaže isplatu zaostalih plaća

Državni vrhovni sud utvrdio je da cijepljenje ‘ne’ zaustavlja širenje COVID-19. Vrhovni sud države New York naložio je svim zaposlenicima grada New Yorka koji su otpušteni jer nisu bili cijepljeni da budu vraćeni na posao uz isplatu zaostalih plaća.

Sud je u ponedjeljak utvrdio da “cijepljenje ne sprječava pojedinca da se zarazi ili prenese COVID-19”. Gradonačelnik New Yorka Eric Adams tvrdio je ranije ove godine da njegova administracija neće ponovno zaposliti zaposlenike koji su otpušteni zbog statusa cijepljenja. NYC je ranije ove godine otpustio otprilike 1700 zaposlenika jer nisu bili cijepljeni nakon što je grad usvojio mandat za cjepivo pod bivšim gradonačelnikom Billom de Blasijom. Mnogi od otpuštenih bili su policajci i vatrogasci, prenosi FoxNews.

GRADONAČELNIK NYC-A OSLOBAĐA SPORTAŠE I IZVOĐAČE OD OBVEZE CIJEPLJENJA ZA ZAŠTITU OD COVID-a

Predsjednik FDNY-uniformirane vatrogasne udruge Andrew Ansbro i FDNY-uniformirane vatrogasne udruge poručnik James McCarthy osudili su Adamsa ranije ove godine nakon što je gradonačelnik dopustio iznimku od obveze cijepljenja za sportaše i izvođače, iako su vatrogasci i dalje dobivali otkaze zbog svog statusa . Par je pozvao grad da proširi iznimku na sve Njujorčane.

Slika: Vrhovni sud države New York vratio je na posao sve zaposlenike koji su otpušteni jer nisu bili cijepljeni, naloživši im isplatu zaostalih plaća i tvrdeći da su njihova prava povrijeđena. /Foto: snimka zaslona izvor FoxNews.

NYC NEĆE PONOVNO ZAPOŠLJAVATI NECIJEPLJENE RADNIKE, KAŽE GRADONAČELNIK

“Ovdje smo da kažemo da podržavamo opoziv obveze za cjepljenje protiv COVID-a, koji je gradonačelnik najavio u četvrtak”, rekao je McCarthy. “Mislimo da bi se i on trebao produžiti. Podržavamo ukidanje obveze sportašima i izvođačima koji rade u New Yorku. Mislimo da bi ljudima koji i rade za New York također trebala biti izuzeta obveza i za njih.”

“Ako namjeravate ukloniti obveze za cjepivo za određene ljude u gradu, trebate ga ukloniti za sve u gradu”, rekao je Ansbro. “Ako ćete slijediti znanost, znanost će vam reći da trenutno nema nikakve opasnosti, a stavljanje bez posla stotina vatrogasaca, policajaca i drugih radnika hitne pomoći nije u najboljem interesu grada. Nije sigurno.”

U međuvremenu, stiže šokantna snimka iz Indije koja prikazuje trenutak u kojem se policajac (30.g.) srušio dok je vježbao u teretani i iznenada umro. Policija je citirajući liječnike prenijela kako je Vishal preminuo zbog snažnog srčanog zastoja. “Umro je od srčanog udara nakon visokog krvnog tlaka.”.

Izvor

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
www.foxnews.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button